top icon
Επικαιρότητα

Από το 2025 όλα τα νέα μοντέλα της DS θα είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά

Η γαλλική εταιρεία αποκάλυψε μέσω δηλώσεων του Διευθύνοντος Συμβούλου της πως από το 2025 και μετά κάθε νέο μοντέλο της γκάμας DS θα κινείται με την αρωγή ηλεκτροκινητήρα.

Όπως ξεκαθάρισε ο Yves Bonnefont, στόχος της DS είναι να ηγηθεί του ολοένα και πιο ανοδικού… ρεύματος που θέλει τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα να αποτελούν την επικρατούσα τάση στο χώρο μέσα στα προσεχή χρόνια. Ως εκ τούτου, σε μία προσπάθεια εναρμονισμού της μάρκας με τη νέα αυτή «αντίληψη», κάθε νέο μοντέλο που θα δει το φως της δημοσιότητας από τους κόλπους της DS από το 2025 και μετά, θα είναι είτε ηλεκτρικό, είτε υβριδικό.

«Η φιλοδοξία μας είναι ξεκάθαρη: θέλουμε η DS να γίνει ένας από τις ηγέτιδες δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική του δήλωση ο CEO της εταιρείας.

Στα πλαίσια της ηλεκτρικής της εφόρμησης, η DS θα κάνει από φέτος κιόλας το πρώτο βήμα παρουσιάζοντας τον προσεχή Οκτώβριο στο Σαλόνι του Παρισιού το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της. Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρη η ταυτότητα του εν λόγω μοντέλου. Ωστόσο, μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη πληροφορίες κάνουν λόγο για τον αντικαταστάτη του DS3 Hatchback, που για την περίσταση θα είναι το DS3… Crossback.

Στα τέλη της επόμενης χρονιάς σειρά έχει η ευρωπαϊκή plug-in υβριδική έκδοση του DS7 Crossback, ενώ έως το 2025 συνολικά ο όμιλος PSA θα διαθέτει στις τάξεις του πάνω από 40 «εξηλεκτρισμένα» μοντέλα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ