top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το Infiniti QX30 Concept

Πρόκειται για τον προπομπό του πρώτου κόμπακτ crossover μοντέλου της Infiniti που θα δούμε να εντάσσεται στ η γκάμα της σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα.

Πρόκειται για τον προπομπό του πρώτου κόμπακτ crossover μοντέλου της Infiniti που θα δούμε να εντάσσεται στ η γκάμα της σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα.

Στόχος του νέου QX30; Αν μη τι άλλο, η αφρόκρεμα της κατηγορίας. Μοντέλα κύρους, δηλαδή, όπως η Mercedes GLA, η BMW X1 και το Audi Q3. Σε σχέση με την πρώτη, το νέο Infiniti QX30, όπως και ο επερχόμενος hatchback αδελφός του, το Q30, μοιράζονται το ίδιο δάπεδο, που επίσης υιοθετεί η A/Β-Class. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το νέο crossover πρωτότυπό της έχει συνολικό μήκος 4,43 μ., με το πλάτος και το ύψος του να κυμαίνονται αντίστοιχα στα 1,82 και 1,52 μ. Για λόγους άμεσα συνδεδεμένους με τον χαρακτήρα του, το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος είναι αυξημένο στα 192 χλστ. Σχεδιαστικά, δε μένει παρά να δούμε πόσα από τα ουκ ολίγα ενδιαφέροντα σχεδιαστικά στοιχεία του πρωτοτύπου θα «περάσουν» τελικά στο μοντέλο παραγωγής, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται ασφαλώς και οι τροχοί με διάμετρο 21 ιντσών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία (σημ.: τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Infiniti QX30 αναμένονται αύριο),την κίνηση προσφέρει ένας υπερτροφοδοτούμενος 2λιτρος κινητήρας, με άγνωστες προς το παρόν τεχνικές περγαμηνές, ο οποίος στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το QX30 θα είναι διαθέσιμο και σε τετρακίνητη έκδοση, η οποία θα εφοδιάζεται με τον γνωστό πολύδισκο συμπλέκτη τύπου Haldex._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ