top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για το νέο Opel Insignia

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας γενιάς του Opel Insignia, που θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό στην έκθεση της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.

Οι πρώτες εικόνες της νέας γενιάς του μεσαίου οικογενειακού μοντέλου της Opel κυκλοφόρησαν ανεπίσημα στο Διαδίκτυο πριν λίγες ώρες και η οριστική αποκάλυψή του ήταν θέμα χρόνου. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ήρθε και η επιβεβαίωση, αρχικά μέσω του αγγλικού παρακλαδιού της General Motors (Vauxhall). Οι πρώτες εντυπώσεις από την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου έχουν να κάνουν με τη σχεδιαστική επιρροή του από το ήδη γνωστό μας από καιρό Opel Monza concept, αν και είναι φανερό ότι οι στιλίστες της εταιρείας έβαλαν αρκετό νερό στο κρασί τους ως προς την τελική του διαμόρφωση. Το πρώτο που πληροφορηθήκαμε έχει να κάνει με τη χρήση κατασκευαστικών υλικών που μειώνουν το βάρος, καθώς η νέα γενιά είναι ελαφρύτερη κατά 175 περίπου κιλά από την απερχόμενη.

Οι διαστάσεις της είναι επίσης διαφοροποιημένες σε σύγκριση με το προηγούμενο Ιnsignia, με το ύψος να είναι χαμηλωμένο κατά 29 χιλιοστά και το μεταξόνιο μακρύτερο κατά 92 χιλιοστά. Η διεύρυνσή του προσφέρει περισσότερο χώρο στους πίσω επιβάτες, ενώ και ο οδηγός κάθεται 3 εκατοστά χαμηλότερα από ό,τι στο προηγούμενο μοντέλο.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού της Οpel Europe Βρετανός Mark Adams μιλώντας για το αυτοκίνητο διευκρίνισε πως ο σχεδιασμός του νέου Ιnsignia συνδυάζει ρέουσες γραμμές και λεπτές επιφάνειες με ευκρινείς γραμμές, oι οποίες του προσδίδουν περαιτέρω αίσθηση πολυτέλειας. Στοιχεία για τους κινητήρες δεν έχουν ακόμη αναφερθεί, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσά τους θα υπάρχει και ένας νέος βενζινοκινητήρας turbo των 1.5 λίτρων, απόδοσης 163 ίππων, όπως και ένας δίλιτρος των 250. Τα σύγχρονα μηχανικά σύνολα της εταιρείας θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων ή με αυτόματο των οκτώ. Επίσης, όπως και στην προηγούμενη γενιά, θα υπάρχουν εκδόσεις με σύστημα τετρακίνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ