top icon
Επικαιρότητα

Αποκαλυπτήρια για το Hyundai Tucson N Line

H Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από την πιο σπορ σχεδιασμού έκδοση N Line του νέου Tucson – Διαβάστε για τα διαφορετικά του στοιχεία, τη γκάμα κινητήρων του και πότε αναμένεται στην αγορά.

Λίγο καιρό μετά από την αποκάλυψη του νέου Hyundai Tucson, οι Κορεάτες παρουσίασαν και τα πρώτα στοιχεία για την έκδοση N Line, που ως είθισται στα μοντέλα της μάρκας, διαθέτει πιο σπορτίφ παρουσιαστικό, φέρνοντας αίσθηση από τις δυνατές εκδόσεις Ν.

Δείτε ακόμη – Video: Αυτό είναι το νέο Hyundai Tucson

Όπως αναφέρεται από τη Hyundai, το Tucson N Line συνδυάζει τον φουτουριστικό σχεδιασμό, την άνεση και τη σύγχρονη συνδεσιμότητα του Tucson, με στυλ και συμπεριφορά N Line, που έχει ως πηγή έμπνευσης της εμπλοκή της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε σύγκριση με τις “απλές” εκδόσεις του νέου Tucson, η N Line διαθέτει διαφοροποιήσεις, με έμφαση στον σπορ χαρακτήρα, στην εξωτερική εμφάνιση και το εσωτερικό.

Hyundai Tucson N Line

Σε αντιστοιχία με όλες τις εκδόσεις του νέου Hyundai Tucson, η N Line βασίζεται στη σχεδιαστική ταυτότητα “Sensuous Sportiness”, με τα γεωμετρικά μοτίβα που είναι γνωστά ως “παραμετρικά κοσμήματα”, να χαρακτηρίζουν την εμφάνιση του best seller της μάρκας στην Ευρώπη. Ειδικά για την έκδοση N Line, τα γεωμετρικά μοτίβα της μάσκας, η οποία έχει τοποθετηθεί ψηλότερα σε σύγκριση με το “απλό” Tucson και διαθέτει λογότυπο N Line, έχουν περισσότερες ακμές. Κάτω από τη μάσκα βρίσκεται ένας ορθογώνιος προφυλακτήρας και μια αναθεωρημένη εισαγωγή αέρα, η οποία είναι πιο ψηλή και μεγαλύτερη από εκείνη στο “απλό” Tucson. Στο πλάι, η προσθήκη μαύρου χρώματος στους καθρέπτες και έως την κολώνα C, τονίζει τον δυναμικό χαρακτήρα του κορεατικού SUV.

Hyundai Tucson N Line

Σε ανάλογα σπορτίφ μήκος κύματος κινείται και η διαμόρφωση του πίσω μέρους στο Hyundai Tucson N Line, όπου η, μεγαλύτερη από τις απλές εκδόσεις, αεροτομή, έχει διακοσμηθεί και με πτερύγια. Στα χαμηλότερα σημεία του αμαξώματος πίσω, ξεχωρίζουν ένας κόκκινος ανακλαστήρας, η αεροδυναμική διαμόρφωση στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης, που θυμίζουν μεγαλύτερα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Το νέο Hyundai Tucson N Line εφοδιάζεται με τροχούς 19 ιντσών, ενώ οι επίδοξοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 7 χρώματα αμαξώματος. Προαιρετικά, θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής δίχρωμης οροφής με 5 χρωματικές επενδύσεις.

Hyundai Tucson N Line

Στο εσωτερικό, οι πινελιές Ν Line είναι φανερές ενώ το νέο Tucson προσφέρεται με ένα αποκλειστικό χρωματικό πακέτο. Τα καθίσματα διαθέτουν λογότυπα Ν, μαύρο σουέτ, δερμάτινες επενδύσεις και κόκκινες ραφές, οι οποίες υπάρχουν ακόμη στις επενδύσεις για τις πόρτες και το υποβραχιόνιο. Το τιμόνι διαθέτει λογότυπο Ν, ενώ άλλα σχεδιαστικά στοιχεία Ν υπάρχουν στον δερμάτινο λεβιέ ταχυτήτων, την κονσόλα, τα μεταλλικά πεντάλ ή το foot rest.

Το νέο Hyundai Tucson N Line εξελίχθηκε και δοκιμάστηκε στην Ευρώπη, ενώ θα προσφέρεται προαιρετικά και με την ανάρτηση ECS (Electronically Controlled Suspension), η οποία διαθέτει τεχνολογία προσαρμοζόμενης απόσβεσης. Το σύστημα ECS ελέγχει διαρκώς τη λειτουργία της ανάρτησης, ώστε ανά πάσα στιγμή να φροντίζει για τη βέλτιστη άνεση και απόδοση. Για αυτό, λαμβάνει υπόψιν δεδομένα όπως ταχύτητα, οδόστρωμα, επιτάχυνση και απαιτήσεις φρεναρίσματος, ενώ μέσω του ελέγχου της δύναμης απόσβεσης σε κάθε τροχό, το ECS μειώνει την κύλιση και την κάθετη κίνηση, όποτε είναι αναγκαίο.

Hyundai Tucson N Line

Από πλευράς κινητηρίων συνόλων, το Hyundai Tucson N-Line θα προσφέρεται τόσο σε υβριδικές όσο και σε εκδόσεις που διαθέτουν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης. Συγκεκριμένα, οι εκδόσεις N Line θα βασίζονται στον 4κύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.6 T-GDI και είναι:

  • 1.6 T-GDI 48V Mild Hybrid (180 ή 150 ίπποι)

  • 1.6 T-GDI (150 ίπποι)

  • 1.6 T-GDI Plug-in Hybrid (265 ίπποι)

  • 1.6 T-GDI Hybrid (230 ίπποι)

Hyundai Tucson N Line

Στον τομέα της συνδεσιμότητας, το Hyundai Tucson N Line εφοδιάζεται με το γνωστό dual cockpit, που συνδυάζει δύο οθόνες (πίνακα οργάνων και οθόνη αφής) 10,25 ιντσών. Ακόμη, η συγκεκριμένη έκδοση θα διαθέτει τεχνολογία Multi-Air Mode, που συνδυάζει έμμεσα και άμεσα τους αεραγωγούς, παρέχοντας πιο απαλή ροή ζεστού ή κρύου αέρα, ανάλογα με τις συνθήκες. Επιπλέον, όλα τα καθίσματα είναι θερμαινόμενα, ενώ αυτά οδηγού και συνοδηγού, είναι και αεριζόμενα.

Όσον αφορά στα τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, ξεχωρίζει το Blind-spot View Monitor (BVM) να προσφέρει ορατότητα στο πίσω μέρος, μέσω του πίνακα οργάνων, όποτε έχει ενεργοποιηθεί η σχετική ρύθμιση.

Το Hyundai Tucson N Line θα διατίθεται στην αγορά από την άνοιξη του 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ