top icon
Επικαιρότητα

Απόσυρση και στη Μ. Βρετανία

Μετά τις Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας αποφάσισε να εφαρμόσει σχέδιο απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων ως αντίδοτο στην κρίση.

Κέρδος 2.000 λιρών (ποσό που αντιστοιχεί σε 2.200 ευρώ) θα έχουν όσοι Βρετανοί αγοράσουν νέο αυτοκίνητο ή φορτηγό έως 3,5 τόνους και παράλληλα αποσύρουν το παλαιό τους όχημα, ηλικίας τουλάχιστον 10 ετών. Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό διάταξη για την επιχορήγηση του μέτρου της απόσυρσης με το ποσό των 300 εκατ. λιρών. Άλλα τόσα θα συνεισφέρουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.
 
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη μετά από λεπτομερή μελέτη των προτάσεων που κατατέθηκαν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, την εμπειρία από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και τις πιθανές επιπτώσεις σε άλλους τομείς της οικονομίας.
 
Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τα μέσα Μαΐου και θα διαρκέσει έως το Μάρτιο του 2010, εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα το ποσό της κρατικής επιχορήγησης. Από τις 2.000 λίρες της έκπτωσης για την αγορά νέου αυτοκινήτου, τις 1.000 θα προσφέρει το κράτος και τις υπόλοιπες η αντιπροσωπεία.
 
«Είναι μία στοχευμένη ενέργεια με περιορισμένη διάρκεια, με σκοπό να δώσει ώθηση στην αγορά του αυτοκινήτου, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης», δήλωσε ο υπουργός Λόρδος Μάντελσον._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ