top icon
Επικαιρότητα

Aston Martin: Συμφωνίες ύψους 650 εκ. $ με την Ιαπωνία

Η βρετανική εταιρεία πραγματοποιεί νέες στρατηγικές επενδυτικές κινήσεις στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Με την αγορά της Ιαπωνίας να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε όγκο στον κόσμο στην κατηγορία των αυτοκινήτων πολυτελείας, η Aston Martin, σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας, αποφάσισε να διευρύνει τις εμπορικές και όχι μόνο δραστηριότητές στην εγχώρια αγορά. Έτσι, με… μπροστάρη την ίδια την πρωθυπουργό της χώρας, Theresa May, υπεγράφη χθες μια νέα συμφωνία ανάμεσα στις δύο μεριές ύψους 650 εκ. $.

Το πακέτο δεσμεύει την Aston Martin σε μια σειρά προωθητικών και επενδυτικών κινήσεων στην Ιαπωνία, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός νέου διοικητικού κέντρου γα τη βρετανική φίρμα στο Τόκυο, με την ταυτόχρονη δημιουργία δύο νέων τμημάτων (Aston Martin Meta Technology, Luxury Accelerator) που στόχο θα έχουν τη «μελέτη» της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου και την προώθηση νέων τεχνολογιών και μοντέλων στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Ταυτόχρονα, η Aston Martin αναλαμβάνει από τη μεριά της την υποχρέωση να προμηθεύεται εξαρτήματα από συγκεκριμένες εταιρείες της Ιαπωνίας, όπως είναι οι Mitsubishi, Denso, Bridgestone και Yazaki.

Απώτερος στόχος όλων των παραπάνω κινήσεων είναι οι ανεύρεση νέων εμπορικών ερεισμάτων ή η διεύρυνση των ήδη υπαρχουσών για το σύνολο της κατασκευαστικής βιομηχανίας της Μ. Βρετανίας ώστε να αντισταθμιστούν οι όποιες συνέπειες προκύψουν μετά την επερχόμενη αποχώρηση της τελευταίας από την ΕΕ.

Χαρακτηριστικά, η πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Καθώς προετοιμαζόμαστε να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας να οικοδομήσουμε το μέλλον πάνω στους υφιστάμενους δεσμούς με φίλους και συμμάχους. Η Aston Martin είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καινοτόμας εταιρείας για την οποία η Μ. Βρετανία είναι περήφανη. Χαίρομαι πολύ που η εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με τη νέα εμπορική πολιτική της χώρας»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ