top icon
Επικαιρότητα

Audi-VW: Μαζικές ανακλήσεις 600.000 οχημάτων στις ΗΠΑ

Προβλήματα και αστοχίες στους αερόσακους, στις αντλίες ψύξης, καθώς και στους προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας υποχρέωσαν τις Audi και VW να εκδώσουν τις δέουσες για τις περιστάσεις διαταγές ανακλήσεων για ουκ ολίγα μοντέλα τους στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Επί της ουσίας, πρόκειται για τρεις διαφορετικές «σειρές» ανακλήσεων, εκ των οποίων οι δύο αφορούν σε προβλήματα που εμπίπτουν στον πάντοτε νευραλγικό τομέα της ασφάλειας σε πιθανή σύγκρουση. Η δε τρίτη, η οποία είναι και η μεγαλύτερη σε απόλυτα νούμερα, καθώς πλήττει 342.867 αυτοκίνητα της Audi, έχει να κάνει με ζητήματα υπερθέρμανσης της ηλεκτρικής αντλίας ψύξης εξαιτίας της φραγής συγκεκριμένων τμημάτων της από… σκουπίδια, φαινόμενο που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην εκδήλωση φωτιάς στο χώρο του κινητήρα. Εν προκειμένω, σύμφωνα με την αμερικανική NHTSA, τα μοντέλα που πλήττονται και είναι εφοδιασμένα με τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του Ομίλου, είναι τα εξής: A5 και Q5 με χρονολογία κατασκευής από το 2013 έως και το 2017, Allroad και Α4, τα οποία βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής των Γερμανών από το 2013 έως και το 2016 και Α6, με έτος κατασκευής από το 2012 έως και το 2015. Η Audi, όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα, πρόκειται να καλέσει τους ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων από τις 20 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους ώστε να επισκεφτούν τους επίσημους επισκευαστές της μάρκας προκειμένου να γίνει «η αναβάθμιση του σχετικού softaware ώστε να διακόπτεται η παροχή ισχύος στην αντλία όταν τα επίμαχα τμήματά της φράξουν από σκουπίδια».

Στο δεύτερο «σετ» ανάκλησης, το οποίο αφορά σε 234.054 Audi Q5 με χρονολογία παραγωγής από το 2011 έως και το 2017, το πρόβλημα εστιάζεται σε πιθανή διάβρωση στους πυροκροτητές του αερόσακου τύπου κουρτίνας που είναι υπεύθυνος για την προστασία του κεφαλιού των επιβατών. Η εν λόγω αστοχία οφείλεται, σύμφωνα με την Audi, σε πρόβλημα στο σύστημα αποστράγγισης της πανοραμικής οροφής(!), εξαιτίας του οποίου το νερό μπορεί να φτάσει στο «ευαίσθητο» αυτό τμήμα του αερόσακου.

Η τρίτη ανάκληση αφορά σε πιθανές δυσλειτουργίες με την ανάφλεξη των αερόσακων αλλά και τη λειτουργία των προεντατήρων των ζωνών ασφαλείας σε 5.901 μοντέλα της Audi και της VW που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, προβλήματα με τους αερόσακους είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα Audi A4, A6 και A7 που έχουν κατασκευαστεί το 2017, καθώς και στα VW Tiguan (2017) και e-Golf (2016), ενώ με τους προεντατήρες στα Audi A4, Allroad, Q5 και Q7 του 2017. _X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ