top icon
Επικαιρότητα

Automobile Business Conference

4ο Ετήσιο Επιχειρηματικό Συνέδριο Αυτοκινήτου

Το Anatolia Automotive Institute (AAI) του American College of Thessaloniki (ACT) διοργάνωσε στις 25 Νοεμβρίου το 4ο Ετήσιο Επιχειρηματικό Συνέδριο Αυτοκινήτου (4th Annual Automobile Business Conference–4th AABC), με θέμα «Μελλοντικές τάσεις στο σχεδιασμό αυτοκινήτων». Το συνέδριο έγινε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS.
 
Κύριοι ομιλητές ήταν οι Παύλος Λάσκαρης (Διευθύνων σύμβουλος της MAVA και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων ΣΕΕΑ), o Γιώργος Λυμπεράκης (Εισαγωγέας LAMBORGHINI, LOTUS και MASERATI στην Ελλάδα), ο Σωτήρης Κωβός (Studio Kovos Design και εμπνευστής των Toyota Yaris και του Lexus SC430) και ο Ανδρέας Ζαπατίνας, (Andreas Zapatinas Design και σχεδιαστής της Alfa Romeo, BMW, Fiat) και τέλος ο Γιώργος Λιαμάδης, Λέκτορας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής του Α.Π.Θ. υπεύθυνος σχεδιασμού του «Aletis», ενός λειτουργικού  πρωτότυπου οχήματος που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της ΕΛ.ΒΟ., της TWT Gmbh και της Pininfarina Studi & Ricerche S.P.A.
 
Εκτάκτως μίλησε και ο Γιώργος Μιχαήλ, ένας σχεδιαστής που επέλεξε να μείνει στην Ελλάδα και ο άνθρωπος που σχεδίασε πριν από 30 χρόνια το Pony. Συνοντινστής του συνεδρίου ήταν ο Σάββας Κάλφας Διευθυντής του Anatolia Automotive Institute.
 
Η αλήθεια είναι πως ειπώθηκαν πολλές αλήθειες αλλά ελάχιστα πράγματα που να έχουν σχέση με τις μελλοντικές τάσεις σχεδιασμού αυτοκινήτων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες των δύο σεχδιαστών όπου ο μεν κ. Ζαπατίνας ανέπτυξε μια μίνι παρουσίαση για το πώς φτάνει ένα σκίτσο από το χαρτί στην υλοποίηση. Πώς μια ιδέα γίνεται αυτοκίνητο παραγωγής και ποιές δυσκολίες μπορεί να συναντήσει στην πορεία.
 
Ο κ. Κωβός μίλησε για την αρχή του «σχεδιάζειν», την φιλοσοφία του σχεδιαστή και το πως αντιλαμβάνεται το αυτοκίνητο όταν αυτό είναι ακόμα μία σκέψη, ένα όραμα. Τέλος ο κ. Λιαμάδης μίλησε για τις κοινωνικές και πολιτισμικές προεκτάσεις του σχεδιασμού.
 
Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα με το τέλος του συνεδρίου να ξεναγηθούν στο Μουσείο Αυτοκινήτου, όπου τα σκήπτρα ανέλαβε ο κ. Μιχάλης Γκαβέζος.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ