top icon
Κόσμος

Αυτή είναι η νέα Bentley Continental GT Speed Convertible

Η Bentley παρουσίασε την Continental GT Speed ​​Convertible, η οποία αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα του κορυφαίου Grand Tourer μοντέλου σε cabrio έκδοση.

Η τρίτης γενιάς Bentley Continental GT Speed ​​Convertible έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με την κουπέ εκδοχή του μοντέλου που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα. Ενδεικτικά, διαθέτει τη βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα W12 TSI των 6,0 λίτρων της Bentley, με αυξημένη ισχύ στους 659 ίππους.

Την ίδια στιγμή, η μέγιστη ροπή του 12κύλινδρου φτάνει τα 900 Nm, τιμή που εξασφαλίζει σε συνδυασμό με την υψηλότερη ισχύ επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 335 χλμ./ώρα.

Η Bentley Continental GT Speed ​​Convertible είναι εξοπλισμένη με μια οροφή τύπου Z-fold που μπορεί να αναπτυχθεί ή να αποθηκευτεί σε μόλις 19 δευτερόλεπτα, με το αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα. Έτσι, χάρη στον εν λόγω μηχανισμό, η νέα Bentley Continental GT Speed ​​Convertible μετατρέπεται εύκολα και γρήγορα από ένα πολυτελές κουπέ σε ένα Grand Tourer κάμπριο μοντέλο, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ο μηχανισμός αναδίπλωσης Z-fold είναι από τους πιο προηγμένος του είδους του. Η κορυφαίας τεχνολογίας οροφή, με τις βελτιώσεις του συστήματος στεγανοποίησης και την ειδική ακουστική επεξεργασία, συμβάλλει στη μείωση των συνολικών επιπέδων θορύβου κατά τρία dB σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, σε τυπικές ταχύτητες κίνησης. Έτσι, σύμφωνα με την Bent;ey, η νέα Continental GT Speed ​​Convertible είναι τόσο αθόρυβη όσο η προηγούμενη γενιά της Continental GT Coupe.

Το προηγμένο πλαίσιο, η τετραδιεύθυνση, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ πίσω διαφορικό και τα κεραμικά φρένα είναι μερικά μόνο από τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της Bentley Continental GT Speed που περνούν αυτούσια και στην cabrio έκδοση. Παράλληλα, τόσο εξωτερικά όσο και  εσωτερικά, η νέα Bentley Continental GT Speed ​​Convertible προσφέρει μοναδικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Το ανοιχτό μοντέλο της Bentley διατίθεται σε 7 ιδιαίτερα εξωτερικά χρώματα οροφής, συμπεριλαμβανομένης μιας σύγχρονης ερμηνείας του παραδοσιακού βρετανικού τουΐντ. Τα πιο κλασσικά χρώματα, μαύρο, μπλε και γκρι είναι μεταξύ των άλλων επιλογών. Επιπλέον, προσφέρονται 8 εσωτερικές επενδύσεις οροφής, από New Red έως Magnolia.

Οι καπιτονέ δερμάτινες ταπετσαρίες με αδαμάντινο μοτίβο, τα κεντητά προσκέφαλα Speed, καθώς και ο συνδυασμός δέρματος και Alcantara στο τιμόνι και σε άλλα σημεία της καμπίνας είναι μερικές μόνο από τις ιδιαίτερου ντιζάιν λεπτομέρειες του εσωτερικού. Τα παραπάνω συμπληρώνονται από καπλαμά σε Piano Black στο βασικό εξοπλισμό, ενώ οι αποχρώσεις Dark Stain Burr Walnut, Dark Fiddleback Eucalyptus και Crown Cut Walnut, προσφέρονται χωρίς επιπλέον κόστος.

Σημείο αναφοράς στην καμπίνα είναι και τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα, με ελεγχόμενη ροή θερμού ή ψυχρού αέρα στην περιοχή γύρω από τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα προσκέφαλα. Σε συνδυασμό με το θερμαινόμενο τιμόνι και τα θερμαινόμενα υποβραχιόνια, τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά άνεσης του μοντέλου δημιουργούν μια ανυπέρβλητη οδηγική εμπειρία είτε η οροφή είναι ανοικτή, είτε κλειστή.

Και η Bentley Continental GT Speed ​​Convertible έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται στο Crewe, στο ουδέτερο ως προς τον άνθρακα εργοστάσιο της βρετανικής εταιρείας, στην ίδια γραμμή παραγωγής με την κουπέ παραλλαγή της Continental GT Speed.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ