top icon
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το νέο Suzuki Swift

Η ιαπωνική εταιρεία λύνει τη σιωπή της δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Swift.

Πρόκειται για το μοντέλο που θα αρχίσει από τις 4 Ιανουαρίου να διατίθεται στην αγορά της Ιαπωνίας. Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών ιαπωνικό «μικρό», το επίσημο ντεμπούτο του οποίου έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του Μαρτίου στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, αναμένεται να αποκαλυφθεί λίγο νωρίτερα διαθέτοντας ωστόσο πολύ μικρές σχεδιαστικές αποκλίσεις από το εικονιζόμενο.

Αισθητικά, η Suzuki δεν «απαρνείται» τις γνώριμες από το πρόσφατο παρελθόν φόρμες εξελίσσοντας στα σημεία τη σιλουέτα του νέου της «μικρού». Χαρακτηριστικά στοιχεία της τελευταίας είναι το πιο «χαμηλό» ρύγχος, το διαφοροποιημένο σχήμα της οροφής, τα πιο έντονα «τόξα» των τροχών, καθώς οι… κρυφές χειρολαβές των πίσω θυρών. Στο πίσω μέρος, πέραν από τον νέο προφυλακτήρα, η ειδοποιός διαφορά έγκειται στα φωτιστικά σώματα που θυμίζουν, διόλου τυχαία, εκείνα του μεγαλύτερου Baleno.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, στην ιαπωνική αγορά το νέο Suzuki Swift θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: με τον γνωστό 4κύλινδρο 1.200άρη DualJet, με ή χωρίς το μικροϋβριδικό σύστημα κίνησης, καθώς και με τον 3κύλινδρο 1.000άρη BoosterJet. Σε ότι αφορά το σύστημα μετάδοσης, η υβριδική εκδοχή του νέου Swift θα προσφέρεται με κιβώτιο CVT, ενώ η «απλή» με χειροκίνητο «5αρι». Η υπερτροφοδοτούμενη θα διατίθεται με «6αρι» κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Σε αντίθεση, οι εκδόσεις με τον 1.200άρη κινητήρα προσφέρονται και με σύστημα τετρακίνησης.

Προς το παρόν, η ισχύς των παραπάνω συνόλων δεν έχει ανακοινωθεί._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ