top icon
Επικαιρότητα

Αυτόνομα ταξί εξελίσσουν από κοινού Mercedes και Bosch

Τα πρώτα δείγματα γραφής της συνεργασίας των δύο εταιρειών αναμένεται να έρθουν στο φως στις αρχές κιόλας της επόμενης δεκαετίας.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των δύο τεχνολογικών κολοσσών, η συνεργασία αφορά στην εξέλιξη ενός λογισμικού επιπέδου 4 και 5 για χρήση σε αυτόνομα οχήματα αστικής και μόνο χρήσης που θα προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς ανάλογες με εκείνες των σημερινών ταξί.

Σύμφωνα με το εν λόγω όραμα των Mercedes και Bosch, οι χρήστες της εν λόγω υπηρεσίας θα μπορούν να παραγγέλνουν το αυτόνομο ταξί με την αρωγή μιας εφαρμογής που με απλό τρόπο θα μπορεί να εγκαταστήσει κανείς σε ένα smartphone. Προς το παρόν ωστόσο, τόσο η Bosch όσο και η Mercedes δε έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες του προγράμματος που από κοινού αναπτύσσουν.

Θυμίζουμε πως η Mercedes εργάζεται ήδη πάνω στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Τον περασμένο κιόλας Ιανουάριο ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε πως θα προμηθεύει με αυτόνομα αυτοκίνητα τη γνωστή αμερικάνικη εταιρεία «διαμοιρασμένων μεταφορών» Uber. Από τη μεριά της, η Bosch αποκάλυψε τον περασμένο μήνα πως θα συνεργαστεί με την εταιρεία τεχνολογίας Nvidia προκειμένου οι δύο μεριές να εξελίξουν ένα εξελιγμένο υπερ-υπολογιστή που θα προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια για την κίνηση ενός φουλ αυτόνομου οχήματος.

Στόχος του όλου εγχειρήματος, το οποίο μακροπρόθεσμα αναμένεται να ενισχύσει την από κοινού χρήση των οχημάτων (car sharing) ακόμα και από πληθυσμιακές ομάδες που δεν διαθέτουν άδεια ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου, είναι η βελτίωση της ροή της κυκλοφορίας στα σύγχρονα αστικά κέντρα._Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ