top icon
Επικαιρότητα

BMW: αυξάνει την παραγωγή της στην Κίνα

Η BMW αποφάσισε να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της στην Κίνα στις 40.000 μονάδες. Η αιτία που την οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση είναι το γεγονός ότι τον περασμένο χρόνο ο γερμανικός όμιλος πούλησε 42.000 αυτοκίνητα, ενώ το ανώτατο όριό του ήταν οι 30.000. Σύμφωνα με διευθυντικά στελέχη, η αύξηση ήταν της τάξης του 30% σε σύγκριση με το 2005 και ήδη φέτος υπάρχει αύξηση του ενός τρίτου.
 
Επομένως, επειδή αναμένονται και περαιτέρω αυξήσεις, η BMW εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ακόμα μια γραμμή παραγωγής και ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης στο πλαίσιο της κοινοπραξίας της με την Brilliance ή μια δεύτερη κοινοπραξία στην Κίνα.
 
Παράλληλα, η BMW σχεδιάζει να επεκταθεί παραγωγικά και σε άλλες χώρες, όπως η Ινδία και η Ρωσία. Στην Ινδία, μάλιστα, έχε ήδη αποφασιστεί η δημιουργία ενός εργοστασίου συναρμολόγησης, ενώ στη Ρωσία στοχεύουν να αυξήσουν τις πωλήσεις της στις 1,6 εκατ. μονάδες μέχρι το 2010, από τις φετινές αναμενόμενες των 1,4 εκατ.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Νόρμπερτ Ράιτχοφερ, προβλέπει ότι η γερμανική βιομηχανία θα ξεπεράσει και φέτος τα ρεκόρ πωλήσεων. Πιο συγκεκριμένα τα προ φόρων κέρδη θα υπερβούν τα 3,75 δισεκατομμύρια ευρώ του 2006, δηλαδή, θα υπάρξει μεταβολή της τάξης του 3%._Τ.Κ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ