top icon
Επικαιρότητα

BMW και McLaren, ξανά μαζί;

Έντονη είναι η φημολογία πως οι δύο εταιρείες μελετούν σοβαρά τα ενδεχόμενο να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο εγγύς μέλλον προκειμένου να εξελίξουν από κοινού ένα νέο supercar.

Όσοι «συντονισμένοι» με τα αυτοκινητικά τεκταινόμενα στην κατηγορία των υπερ-αυτοκινήτων, σίγουρα θα θυμούνται την σύμπραξη των δύο εταιρειών το μακρινό πλέον 1992 που είχε ως «καρπό» τη μοναδική McLaren F1, μια καθαρόαιμη κατασκευή που «φορούσε» στην πλάτη της έναν Βαυαρικής καταγωγής 12κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 6,1 λίτρων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού, αυτή τη φορά, αυτοκινητικού Τύπου, οι ιθύνοντες της δύο εταιρειών φαίνεται να μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να επαναλάβουν έως το 2019 ένα ανάλογο εγχείρημα, εξελίσσοντας από κοινού όχι ένα, αλλά δύο supercars. Οι εν λόγω πηγές αναφέρουν πως υπεύθυνοι για την εξέλιξη του σασί θα είναι οι Βρετανοί, με τους συναδέλφους τους από το Μόναχο να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να προσφέρουν στο όλο project έναν υπερσύγχρονο 4λιτρο V8 κινητήρα με τέσσερα παρακαλώ τούρμπο (δύο συμβατικά και δύο ηλεκτρικά). Το «διαμάντι» αυτό, που από μόνο του θα αποδίδει περί τους 750 ίππους, είναι πολύ πιθανό να συνδυάζεται με κάποιον ηλεκτροκινητήρα προκειμένου να «τονωθεί» ακόμα περισσότερο η συνολική απόδοση αλλά και να «πέσουν» οι μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Φυσικά, θα είναι τοποθετημένος, με βάση τις πληροφορίες αυτές, στο κέντρο του αμαξώματος μεταφέροντας την ισχύ του στους πίσω τροχούς. Την ούτως ή άλλως περιορισμένη σε μέγεθος παραγωγή των δύο αυτοκινήτων, που θα μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη διαφέροντας, φυσικά, σε σχεδίαση, θα αναλάβει η McLaren.  

Το πόσο βάσιμες θα αποδειχτούν οι παραπάνω φήμες, μένει να αποδειχτεί στην πράξη. Προς το παρόν, πάντως, το όποιο ενδιαφέρον όσον αφορά στις επερχόμενες κινήσεις των Βαυαρών της BMW στα πλαίσια της εν λόγω κλάσης περιορίζεται στις αποφάσεις που πολύ σύντομα πρέπει να ληφθούν αναφορικά με το κοινό project που έχουν ήδη αναπτύξει (και αναγγείλει, ασφαλώς) σε συνεργασία με τους Ιάπωνες της Toyota, από το οποίο εξαρτάται άμεσα το… μέλλον των νέων BMW Z4 και Toyota Supra._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ