top icon
Επικαιρότητα

BMW Vision EfficientDynamics

Ένα concept προωθημένης τεχνολογίας παρουσιάζει η BMW στη Φρανκφούρτη, το οποίο συνδυάζει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και υψηλές επιδόσεις.

Το αυτοκίνητο θα δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πώς μπορεί να συνδυαστεί το EfficientDynamics σε ένα σπορ μοντέλο με επιδόσεις παραπλήσιες μιας «Μ». 

Ύστερα από την παρουσίαση των υβριδικών ActiveHybrid X6/ActiveHybrid 7, το 2+2 θέσεων Vision EfficientDynamics Concept εφοδιάζεται με ένα turbodiesel κινητήρα τριών κυλίνδρων χωρητικότητας 1,5 λίτρων, ενώ σε κάθε άξονα τοποθετείται και ένας ηλεκτροκινητήρας. 
Έτσι, τα ποσά ισχύος και ροπής θα είναι της τάξεως των 356 ίππων και 81,5 χλγμ. ροπής. Ο turbodiesel θα αποδίδει 163 ίππους, ο ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα θα αποδίδει 33 ίππους με δυνατότητα να φτάνει τους 51 ίππους, ενώ αυτός που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα θα ανέρχεται στους 80 ίππους, ενώ για 30 δευτερόλεπτα θα μπορεί να φτάσει τους 112 ίππους και για 10 δευτερόλεπτα τους 139. 
Το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί με όλα αυτά μαζί, αλλά και αποκλειστικά με τον turbodiesel ή μόνο τους ηλεκτροκινητήρες εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους. 
H ανώτατη ταχύτητά του θα ανέρχεται στα 250 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ για τα 0-100 χ.α.ω. θα απαιτούνται μόλις 4.8 δλ. Η κατανάλωση του θα φτάνει τα 3,76 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι ρύποι διοξειδίου του άνθρακα θα είναι της τάξεως των 99 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ