top icon
Επικαιρότητα

Bugatti Divo: Αποκάλυψη στο Pebble Beach

Το νέο hypercar της Bugatti που αποκαλύφθηκε σήμερα στο Concours d’Elegance του Pebble Beach θα κατασκευαστεί σε 40 μόλις μονάδες.

Το ξέραμε ότι θα παρουσιαστεί εκεί, το περιμέναμε, αλλά και πάλι μείναμε εκστατικοί: Το νέο hypercar της Bugatti της σύγχρονης εποχής, που βασίζεται στη γνωστή μας κι επίσης επιβλητική Chiron, θα κοστίζει 5 εκατομμύρια ευρώ (με αυτήν την τιμή, είναι μάλλον βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουμε να την αγοράσουμε ποτέ, οπότε ας απολαύσουμε τα video και τις φωτογραφίες της).

Παρά το γεγονός ότι η Bugatti την περίοδο της ακμής της (δεκαετία ’30) δεν κατασκεύαζε ποτέ μεγάλους κινητήρες με… διαστημικές ιπποδυνάμεις (εξαίρεση η 12λιτρη Type 41 Royale, της οποίας τον κινητήρα φόρεσε και το επιβατικό τραίνο της Bugatti), το σύγχρονο μοντέλο των ημερών μας κρατάει τις παραδόσεις.

Στη χρυσή εποχή της, η εταιρεία σκόρπιζε τον ανταγωνισμό στους αγώνες, με τους 8κύλινδρους σε σειρά κινητήρες των 1.500 και των 2.000 κυβικών εκατοστών. Στις Chiron και Divo, τα άλογα είναι όσα και τα… κυβικά εκείνης της εποχής (1.500) και ο 8κύλινδρος in-line έχει δώσει τη θέση του στον τρομακτικό W16. Μπορεί να είναι ισοπεδωτικός, αλλά μια Bugatti οφείλει να βρίσκεται πολλά επίπεδα παραπάνω από όλους τους άλλους και αυτή ήταν η επιλογή για τον 21ο αιώνα, εφόσον τα χρόνια του Μεσοπολέμου ανήκουν πια μόνο στους ρομαντικούς και μη ερευνητές.

Όπως και στη Chiron, έτσι και στην Divo, βλέπουμε την χαρακτηριστική μάσκα με το δικτυωτό πλέγμα που παραπέμπει στην εμβληματική Type 35. Και πέρα από το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα (Bugatti Racing Blue), υπάρχει και στην Divo το αισθητικό στιλ Profilee (μέσω της ελλειπτικής γραμμής στα πλαϊνά του αμαξώματος) που πρώτος εμπνεύστηκε ο Jean Bugatti (γιός του Ettore) στις διαχρονικές πια Type 46 και Type 50.

Με την εμφάνισή της, η σύγχρονη Bugatti διατήρησε την παράδοση που έχει δημιουργήσει στην ονοματολογία, τιμώντας έναν ακόμη από τους πιλότους των ένδοξων αγωνιστικών ημερών της. Αυτή τη φορά, σειρά είχε ο Alberto Divo, άσος της αεροπορίας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δυό φορές νικητής στο Targa Florio με την Type 35.

To αυτοκίνητο, που μοιάζει γρήγορο ακόμη κι όταν είναι σταματημένο, θα κατασκευαστεί σε 40 μόλις μονάδες (δεν αμφιβάλλαμε πως θα πουληθούν όλες, αυτό ήδη έχει συμβεί). Σε σχέση με την Chiron, η Divo είναι κατά 35 κιλά ελαφρύτερη, με την τελική της ταχύτητα να φτάνει τα… 380 χιλιόμετρα την ώρα! Όσο για την κάθετη δύναμη που παράγει, αυτή ανέρχεται στα 456 κιλά, 90 περισσότερα από την Chiron, στην οποία όπως είπαμε βασίζεται. Κλείνοντας, σας μεταφέρουμε το σχόλιο του προέδρου της Bugatti Stephan Winkelmann γι αυτήν: H Divo έχει σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις όσον αφορά την πλευρική επιτάχυνση, την ευελιξία και τις στροφές. Άλλωστε, είναι κατασκευασμένη για τις στροφές…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ