top icon
Επικαιρότητα

Η Continental, η επίθεση των χάκερ και η συμμετοχή του FBI στις έρευνες

Η έρευνα που αφορά την κλοπή δεδομένων από την Continental, δεν απασχολεί μόνο τις γερμανικές αρχές αλλά και το FBI.

Δημοσιεύματα που προέρχονται από την Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρουν ότι οι γερμανικές αρχές ζήτησαν από το FBI να συμμετάσχει στην έρευνα για την κλοπή δεδομένων που αφορούν την Continental. Τον Αύγουστο η γερμανική εταιρεία Continental δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από χάκερ οι οποίοι έκλεψαν σχέδια προϋπολογισμού, επενδύσεων και στρατηγικής, καθώς και πληροφορίες που αφορούσαν ορισμένους πελάτες της.

FBI

Η Continental δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι διερευνούσε την κλοπή δεδομένων, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι οι χάκερ είχαν βάλει τις πληροφορίες προς πώληση στο darknet έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Να θυμίσουμε πως η Continental, με έδρα το Ανόβερο της Γερμανίας, κατατάσσεται στην 8η θέση της λίστας του Automotive News Europe με τους 100 κορυφαίους παγκόσμιους προμηθευτές, με τις πωλήσεις προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες το 2021 να φτάνουν τα 22,4 δισεκατομμυρία δολάρια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CONTINENTAL, FBI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Continental
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ