top icon
Ελλάδα

Ποια είναι η ΕΜΑ ΑΕ που διακρίνεται στα aftermarket προϊόντα αυτοκινήτου;

Το αναβαθμισμένο εταιρικό πρόσωπο της ΕΜΑ ΑΕ, που δραστηριοποιείται στο χώρο των ελαστικών και λιπαντικών αυτοκινήτου.

Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής εκδήλωσης, η εταιρεία ΕΜΑ ΑΕ, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και 50 χρόνια στον χώρο των aftermarket προϊόντων αυτοκινήτου, διατηρώντας στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς οίκους ελαστικών και λιπαντικών, παρουσίασε το αναβαθμισμένο εταιρικό της πρόσωπο και τις εμπλουτισμένες επιχειρηματικές της δράσεις.

Ορόσημο στην εξέλιξη της εταιρείας αποτέλεσε η έναρξη το 1998 της συνεργασίας με τον Γερμανικό Όμιλο ελαστικών και τεχνολογιών αυτοκινήτου, Continental για τη διανομή των brands του Group (Continental, Uniroyal, General Tire, Barum, Viking) στην ελληνική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί την μοναδική χώρα στην Ευρώπη, στην οποία η Continental δεν έχει δική της θυγατρική εταιρεία αλλά αντιπροσωπεύεται, τουλάχιστον έως το 2028, από την ΕΜΑ Α.Ε.

Αντίστοιχος σημαντικός σταθμός στην επιχειρηματική πορεία της ΕΜΑ ΑΕ στην ελληνική αγορά, ήταν η συμφωνία με την “BP”, για τη διανομή της μάρκας λιπαντικών Castrol (2009). Επίσης, πρόσφατα (2022), η συμφωνία με την Κορεάτικη Kumho Tire, για τη διανομή της μάρκας ελαστικών Kumho και με την κορυφαία εταιρεία παραγωγής ελαστικών στην Κίνα, την Zc-Rubber, για τη διανομή των ελαστικών Trazano και Bison.

Τέλος, το 2023, συνάφθηκε συμβόλαιο με τις Κινεζικές εταιρείες ελαστικών, HaoHua για τη διανομή της μάρκας Aplus και με την SNCTire, για τη διανομή της μάρκας Comforser που αποτελεί την Νο1 μάρκα ελαστικών για οχήματα 4×4 στην Κίνα.

Συνολικά, σήμερα, το χαρτοφυλάκιο μαρκών της EMA AE, που διακινούνται στην Ελλάδα είναι στα ελαστικά τα brands: Continental, Uniroyal, Barum, Viking, General Tire, Kumho Tire, Trazano, Aplus & Comforser Tires και στα λιπαντικά, τα brands Castrol, Aral, 77 lubricants & padoc lubricants.

ΕΜΑ ΑΕ

Η ΕΜΑ ΑΕ συμβαδίζοντας με τις ανάγκες της εποχής επένδυσε σε υπερσύγχρονα συστήματα τηλεματικής, ηλεκτρονικών παραγγελιών, ρομποτικής αυτοματοποίησης των διαδικασιών λειτουργίας, προστασίας δεδομένων, συστημάτων e-truck – SW με GPS για την ενημέρωση των συνεργατών – εμπόρων, σχετικά με την κίνηση των φορτηγών διανομής, ενώ οι σύμβουλοι πωλήσεων έχουν διαρκή πρόσβαση σε δεδομένα business intelligence.

Ως αποτέλεσμα, το όφελος για τον τελικό καταναλωτή είναι μεγάλο, καθώς εξασφαλίζεται

η άμεση και πλήρης ενημέρωση των συνεργατών – εμπόρων, η ασφάλεια και εγκυρότητα των δεδομένων, τα υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης για τους καταναλωτές, οι αυτοματισμοί για μείωση του εταιρικού κόστους λειτουργίας, η αύξηση της παραγωγικότητας, όπως επίσης η αειφόρος εταιρική λειτουργία και η μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

ΕΜΑ ΑΕ

Η θέση της ΕΜΑ ΑΕ στην ελληνική αγορά

Η ΕΜΑ ΑΕ αποτελεί κορυφαίο προμηθευτή επιβατικών ελαστικών στην Ελλάδα (για τις κατηγορίες Passenger and Light Truck Tires / Passenger Car Radial Τires), ενώ το brand “Continental Tires” κατέχει ηγετική θέση στις πωλήσεις premium ελαστικών για επιβατικά, 4x4 και ελαφρά φορτηγά. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι η ΕΜΑ ΑΕ είναι η εταιρεία ελαστικών που καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση στην ικανοποίηση των πελατών σύμφωνα με έρευνες αγοράς που έχουν πραγματοποιηθεί από ανεξάρτητο φορέα.

Αναφορικά με τις οικονομικές της επιδόσεις, αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί το ότι η ΕΜΑ ΑΕ αύξησε περισσότερο από 60% το μερίδιο της στην αγορά ελαστικών (PLT), το 2023, ενώ ο κύκλος εργασιών της αναμένεται να αυξηθεί κατά 80%, σε σύγκριση με το 2008, παρά την κρίση. Ο τζίρος για το 2023 εκτιμάται στα 45 εκατομμύρια € και το μερίδιο αγοράς πάνω από 15%. Επιπλέον, ας τονιστεί ότι η ΕΜΑ ΑΕ δραστηριοποιείται στον κλάδο με μηδενικό δανεισμό τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες σε οικονομική σταθερότητα.

Τέλος, σε επίπεδο Κοινωνικής Ευθύνης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι φέτος, η ΕΜΑ ΑΕ προσέφερε το ποσό των 20.000 ευρώ, προς ενίσχυση των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Επιπλέον, το 2021 η εταιρεία προσέφερε επίσης 20.000 ευρώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές εκείνου του καλοκαιριού.

Παράλληλα, η ΕΜΑ ΑΕ στηρίζει αδιάλειπτα και άλλους Οργανισμούς, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», για το οποίο καλύπτει, από το 2012, απολύτως δωρεάν, τις ανάγκες δεκάδων οχημάτων του Οργανισμού σε ελαστικά, ώστε τα παιδιά και οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν ασφαλείς μετακινήσεις, ενώ, μεταξύ άλλων, υλοποιεί και δράσεις εκπαίδευσης σε θέματα ΚΟΚ και οδηγικής συμπεριφοράς, για παιδιά και ενήλικες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • ΕΜΑ ΑΕ
  • ΕΜΑ ΑΕ
  • ΕΜΑ ΑΕ
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ