top icon
Επικαιρότητα

Δεν θα πατήσει στην Ευρώπη η «κινέζικη» BMW Σειρά 1 Sedan

Παρά το γεγονός ότι οι Βαυαροί πήραν την άδεια να την εξάγουν, οι ιθύνοντες της διαβεβαιώνουν τώρα πως η 4θυρη Σειρά 1, αλλά και όλα τα μοντέλα που κατασκευάζεται και διατίθεται αυτή τη στιγμή στην Κίνα, δεν θα διατεθούν εκτός συνόρων.

Όπως ανακοινώθηκε, η BMW πήρε από τις αρμόδιες αρχές της Κίνας την άδεια να εξάγει τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει στη χώρα σε συνεργασία με την «εγχώρια» Brialliance. Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη της πρώτης, δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να εξαχθεί κάποιο από τα εν λόγω μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Παρά το γεγονός ότι τόσο η Audi, η οποία προσφέρει το Α3 Sedan στην Ευρώπη, όσο και η Mercedes, η οποία ήδη διαθέτει στις τάξεις της την CLA, η BMW δε δείχνει πρόθυμη –προς το παρόν τουλάχιστον- να ακολουθήσει τα βήματα των συμπατριωτών της όσον αφορά την 4θυρη εκδοχή της Σειράς 1.

«Έχουμε την άδεια να εξάγουμε τα αυτοκίνητα αυτά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε αποφασίσει να τα εξάγουμε καθώς χρειαζόμαστε τη συγκεκριμένη παραγωγή αυτοκινήτων για την εγχώρια αγορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της BMW στην Κίνα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως πέρσι η γερμανική εταιρεία κατασκεύασε στην Κίνα στις δύο μονάδες παραγωγής που διαθέτει (Dadong, Tiexi) πάνω από 300.000 αυτοκίνητα. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, η παραγωγική δυναμική των ως άνω μονάδων μπορεί… εύκολα να ανέλθει στις 450.000 μονάδες σε ετήσια βάση._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ