top icon
Επικαιρότητα

Δημοπρατείται η Ferrari F2001 του Michael Schumacher

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια της, η Ferrari, σε συνεργασία με το γνωστό οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s, δημοπρατεί στη Ν. Υόρκη το μονοθέσιο F2001 με το οποίο ο Michael Schumacher κέρδισε το 2001 τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του στο πολύχρωμο τσίρκο της F1.

Πρόκειται για το μονοθέσιο με αριθμό πλαισίου «211» με το οποίο ο Γερμανός πιλότος μετείχε σε τρεις αγώνες στο Π.Π. του 2001, από τους οποίους κατάφερε να κερδίσει εκείνους που πραγματοποιήθηκαν σε Μονακό και Ουγγαρία. Τη χρονιά εκείνη, ο Michael Schumacher κατάφερε να αποσπάσει με την F2001 τον τέταρτο από τους επτά στο σύνολο τίτλους του και η Scuderia τον 11ο από τους 16 στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Όπως ανακοινώνεται στο επίσημο site της RM Sotheby’s, το μονοθεσίο θα μπορεί να φυλάσσεται στις εγκαταστάσεις της Ferrari στο Μαρανέλο, με τους μηχανικούς της εταιρείας να παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη για το… αξιόμαχο της μοναδικής αυτής κατασκευής σε περίπτωση που ο επόμενος ιδιοκτήτης της θελήσει να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της εντός πίστας.

Η F2001, η οποία κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα, εκτιμάται από τους ιθύνοντες της ιταλικής εταιρείας ότι θα «πίασει» πάνω από 4 εκ. ευρώ στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στη Ν. Υόρκη στις 16 Νοεμβρίου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ