top icon
Επικαιρότητα

Δημοπρατείται μια σπάνια Porsche 911 GT2 EVO

Πρόκειται για ένα πραγματικό κόσμημα και συνάμα για μια από τις πιο σπάνιες 911 όλων των εποχών.

Το 1995, η Porsche κατασκεύασε μόλις 11 αντίτυπα της αερόψυκτης 993-911 GT2 που έφεραν τον μαγικό κωδικό «EVO» προκειμένου με τον τρόπο αυτό η πιο ειδική έκδοση της οικογένειας «GT2» του γερμανικού κουπέ να είναι σύννομη με τις αγωνιστικές προδιαγραφές της κατηγορίας FIA GT1. Το εικονιζόμενο λευκό διαμάντι με αριθμό πλαισίου WP0ZZZ99ZS394062 έχει μόλις 7.000 χλμ. στο οδόμετρό του και η Mecus Auction, η οποία έχει αναλάβει τη δημοπράτηση του, διαβεβαιώνει πως η κατάστασή του είναι άριστη.

Ο επίπεδος 6κύλινδρος κινητήρας με τα δύο… τεράστια τούρμπο χωρητικότητας 3,6 λίτρων, αποδίδει 600 ίππους και ροπή 665 Nm. Σε σχέση με τις «απλές» GT2 της εποχής, η EVO έχει φαρδύτερα πίσω φτερά, ούτως ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν μεγαλύτερα ελαστικά, διαφορετικό εμπρός σπόιλερ που ενσωματώνει αεραγωγούς για καλύτερη ψύξη των φρένων, ενώ η γιγαντιαία πίσω αεροτομή διαθέτει ένα ακόμα… deck, ούτως ώστε να εφικτή η περεταίρω αύξηση της παραγόμενης κάθετης δύναμης στον πίσω άξονα.

H δημοπράτηση του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί από την Mecus Auctions τον επόμενο μήνα σε άγνωστη προς το παρόν τιμή εκκίνησης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ