top icon
Επικαιρότητα

Δημοπρατείται μία σπάνια Toyota GT2000

Και συγκεκριμένα, η πρώτη αρεστεροτίμονη όντας μάλιστα και η πρώτη που πάτησε τους τροχούς της στις ΗΠΑ.

Η σπανιότητα του συγκεκριμένου κουπέ, που εν πολλοίς συνέβαλε αποφασιστικά στα μέσα της δεκαετίας του ’60 προς την κατεύθυνση αλλαγής της μέχρι τότε «μέτριας» εικόνας της ιαπωνικής εταιρείας, δεν έγκειται μόνο στο ότι παρήχθη σε μόλις 351 αντίτυπα, αλλά και στο ότι αποτελεί καρπό συνεργασίας της ιαπωνικής εταιρείας με την Yamaha. Η τελευταία φρόντισε ώστε ο 2λιτρος εν σειρά 6κύλινδρος κινητήρας των 2,0 λίτρων με τους δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους να αποδίδει 150 ίππους με την αρωγή όχι ενός, αλλά τριών στο σύνολο διπλών καρμπυρατέρ της Solex.

Το εντυπωσιακό για την εποχή του διθέσιο αυτό κουπέ διάθετε ανεξάρτητη ανάρτηση τόσο εμπρός όσο και πίσω αλλά και δίσκους και στους δύο άξονες. Παρουσιάστηκε δε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Τόκιο το 1965 με την παραγωγή του να ξεκινά το 1967 και να σταματά δύο χρόνια αργότερα. Στις ΗΠΑ εισήχθησαν όχι παραπάνω από 60 μόλις αντίτυπα. Το συγκεκριμένο, το οποίο αναμένεται να πωληθεί στην τιμή του 1 εκ. $, δεν έχει υποστεί καμία ανακατασκευή παρ’ ότι έχει διανύσει κάτι λιγότερο από 69.000 χλμ.

Για τους σινεφίλ, θυμίζουμε ότι η ανοιχτή εκδοχή του μοντέλου, η οποία αποτέλεσε μια one-off κατασκευή, πρωταγωνίστησε στην ταινία «You Only Live Twice» φιλοξενώντας πίσω από το τιμόνι της τον θρυλικό Sean Connery._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ