top icon
Επικαιρότητα

Ε.Ε: νέες προτάσεις για τις οδικές μεταφορές

Με στόχο τον εκσυγχρονισμό των κανόνων που χαρακτηρίζουν το επάγγελμα του οδικού μεταφορέα, η Ε.Ε. υιοθέτησε τρεις νέες προτάσεις. Αυτές προσβλέπουν στη θέσπιση κοινών κανόνων για την πρόσβαση στη δραστηριότητα του μεταφορέα, ώστε να εξασφαλιστεί η βελτίωση της ποιότητας και η εξυγίανση της αγοράς.
 
Σε ότι αφορά την επαγγελματική επάρκεια προβλέπονται προγράμματα κατάρτισης διάρκειας 140 ωρών για τους οδηγούς, οι οποίοι στη συνέχεια θα υποβάλλονται σε εξετάσεις. Θα ζητείται ακόμη η απόδειξη ότι οι οδηγοί δεν έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα και η επιβεβαίωση της οικονομικής βιωσιμότητας των εταιρειών του κλάδου.
 
Προβλέπεται επίσης η απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, που θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 190 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση στην Ε.Ε., καθώς και η εναρμόνιση των κανόνων για την αναγνώριση των οδικών παραβάσεων ανάμεσα στα κράτη-μέλη. Στην Ε.Ε. οι οδικοί μεταφορείς εκτιμώνται σε 850.000 και αναμένεται πως η αύξηση των οδικών μεταφορών θα είναι της τάξης του 50% έως το 2020.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ