04 Μαρ 2018

10 οδηγοί της Uber συνελήφθησαν στην Αθήνα

Η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής φέρεται να συνέλαβε προχθές 10 οδηγούς I.X.E. αυτοκινήτων που εκτελούσαν μεταφορικό έργο μέσω της εφαρμογής Uber για μη τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων.

Uber

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αλλά και συνέντευξη που παρεχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFM 97,8 ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, την Παρασκευή 2 Μαρτίου οι συλληφθέντες οδηγοί εντοπίσθηκαν να μεταφέρουν επιβάτες έναντι χρηματικού αντιτίμου με προκρατήσεις μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της γνωστής εταιρείας Uber, χωρίς όμως να προκύπτουν οι αντίστοιχες συμβάσεις που η επιχείρηση συνάπτει με το μισθωτή.

Σε βάρος των οδηγών αλλά και των νόμιμων εκπροσώπων των επιχειρήσεων ιδιοκτησίας των οχημάτων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβίαση των διατάξεων περί εκμίσθωσης Ι.Χ.Ε. οχημάτων με οδηγό και υποκλοπής μεταφορικού έργου κατ΄επάγγελμα και εξακολούθηση.

Επιπρόσθετα, κατά τις συλλήψεις κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 2.390 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των οδηγών, ενώ ενημερώθηκαν οι κατά τόπου αρμόδιες ΔΟΥ, ο ΕΟΤ, η Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς και οι συναρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η Uber έχει χαρακτηριστεί ως εταιρεία μεταφορών και όχι διαδικτυακών υπηρεσιών, κάτι που την υποχρεώνει να υπαχθεί σε νέο ρυθμιστικό πλαίσιο συμπορευόμενη με τις ανταγωνίστριες εταιρείες ταξί ανά την Ευρώπη._Χ.Α.

Ετικέτες: