top icon
Επικαιρότητα

ΑΑΔΕ: Έπιασαν βυτιοφόρα με 500.000 λίτρα διαλυτών βενζίνης

Τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΑΑΔΕ «τσάκωσαν» τα βυτία πριν η βενζίνη πάει στα πρατήρια. Οι διαλύτες νόθευσης προκαλούν μεγάλες ζημιές στα αυτοκίνητα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων, συνεχίζει τους εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την προάσπιση του υγιούς και νόμιμου εμπορίου.

Το περασμένο διάστημα, οι Κινητές Ομάδες Ελέγχου Πάτρας και Ηγουμενίτσας της ΕΛ.Υ.Τ Αττικής, με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για ύποπτο βυτιοφόρο όχημα, εντόπισαν και δέσμευσαν 500.000 λίτρα διαλυτών νόθευσης βενζίνης.

ΑΑΔΕ

Το κύκλωμα επεδίωξε παράνομη εισαγωγή 15 βυτίων με διαλύτες νόθευσης βενζίνης, μέσω της θαλάσσιας οδού Τεργέστης – Πάτρας, προκειμένου να διανεμηθούν στη συνέχεια σε παράνομες εγκαταστάσεις και πρατήρια καυσίμων στην επικράτεια. Η αξία των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων υπερβαίνει τα 550.000 ευρώ.

Βυτίο με διαλύτες από τη Βουλγαρία

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, στο πρώτο τετράμηνο του έτους, πραγματοποιήθηκαν 5.551 έλεγχοι ενεργειακών προϊόντων και διαπιστώθηκαν 580 παραβάσεις. Μεταξύ αυτών ήταν και η υπόθεση στις Σέρρες, με το Τελωνείο να προχωρά σε κατάσχεση 25.747 λίτρων χημικού προϊόντος, με τους αναλογούντες δασμούς και φόρους να ανέρχονται στο ποσό των 62.350 ευρώ.

ΑΑΔΕ

Διαβάστε επίσης: «Λουκέτο» σε δύο ακόμη πρατήρια – Το ένα βρίσκεται σε μεγάλο νησί

Ο αποστολέας του φορτίου ήταν εταιρεία με έδρα στην Βουλγαρία και παραλήπτης εταιρεία στην Ελλάδα, ενώ ο μεταφορέας και οδηγός του φορτηγού ήταν βουλγαρικής υπηκοότητας. Οι χημικοί διαλύτες είναι διττής χρήσης, δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για βιομηχανική χρήση (π.χ. βιομηχανία χρωμάτων), όσο και ως καύσιμο κινητήρων. Κατόπιν σχετικής έρευνας, αποδείχθηκε ότι οι διαλύτες προορίζονταν για τη νόθευση καυσίμων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ