top icon
Επικαιρότητα

Αλλάζουν οι πινακίδες των αυτοκινήτων στην ΕΕ – Πώς θα είναι οι δικές μας

Από το φθινόπωρο του 2024 αλλάζουν οι πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην ΕΕ, με στόχο την ευκολότερη αναγνώριση της χώρας στην οποία έχουν ταξινομηθεί.

Εδώ και πολλές δεκαετίες οι πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτες, ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξουν. Από τους φθινοπωρινούς μήνες του 2024 θα αποκτήσουν νέα χαρακτηριστικά, που θα διαφοροποιούν ελαφρά τη μορφή τους.

Οι τυπικές πινακίδες κυκλοφορίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν άσπρο χρώμα με μία μπλε λωρίδα που περιλαμβάνει την σημαία της ΕΕ και τα διακριτικά γράμματα της χώρας. Ωστόσο, υπάρχουν πλέον και διακριτικά που φέρνουν αμηχανία. Για την ακρίβεια, οι πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών ορισμένων κρατών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης έχουν ψηφία που δεν είναι κατανοητά από όλους και δημιουργούν λαθεμένη εντύπωση για την χώρα ταξινόμησης.

Εξαιτίας αυτού, κράτη σαν τη Λιθουανία θα προχωρήσουν σε μία προσθήκη που θα τις διαφοροποιήσει ελαφρά, με στόχο να τις κάνει πιο κατανοητές. Έτσι, με πιλότο το παράδειγμα της Γερμανίας με τα διακριτικά σήματα των πόλεων ανάμεσα στα γράμματα, η Λιθουανία θα αρχίσει από τον Οκτώβριο του 2023 να εγκαθιστά το κόκκινο ενθόσημο της χώρας, ανάμεσα στην κάθετη μπλε λωρίδα και τον αριθμό κυκλοφορίας. Κάτι ανάλογο εκτιμάται πως θα συμβεί και στην Ελλάδα, αλλά για αισθητικούς κυρίως λόγους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ