top icon
Ελλάδα

Ανοίγει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης σήμερα

Δίνεται στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και για τα βαρέα οχήματα.

Από σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 17:00 θα ανοίξει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και για τα βαρέα οχήματα. Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών ITC 2023, από τον Δημήτριο Γκατσώνη, Αντιπρόεδρο της Hellastron και Διευθύνων Σύμβουλο της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις 17:00, θα αποδοθεί στην κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα το τμήμα Γυρτώνης – Συκουρίου, ενώ η κίνηση των οχημάτων θα συνεχίσει να πραγματοποιείται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, μέχρι την πλήρη απόδοση και των δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση σε κυκλοφορία.

Ο κ. Δ. Γκατσώνης τόνισε ότι «στο εν λόγω τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, μήκους 3 χιλιομέτρων, το τοίχωμα είναι μόλις 2 μέτρα, με συνέπεια ο δρόμος να είχε μετατραπεί σε κωπηλατοδρόμιο». «Μόλις υποχώρησαν τα νερά, κάναμε τους απαραίτητους ελέγχους στον αυτοκινητόδρομο και αποδόθηκε σταδιακά στην κυκλοφορία», σημείωσε ο ίδιος.

Σχετικά με την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας, υπογράμμισε ότι είναι άγνωστο το ακριβές χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι μπορεί να χρειαστεί έως και 1,5 μήνας. Θα πρέπει να υποχωρήσουν τα νερά λιμνάζουν αυτή τη στιγμή, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις και οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Επίσης, τόνισε ότι οι γέφυρες του αυτοκινητοδρόμου δεν έπαθαν τίποτα, όμως η κρεμαστή πεζογέφυρα στα Τέμπη καταστράφηκε, ενώ το τοπικό οδικό δίκτυο έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

εθνική οδός

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ