top icon
Επικαιρότητα

Avis – 130 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην πράσινη κινητικότητα

Η Avis εξασφάλισε διεθνή χρηματοδότηση ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση του στόλου της με ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Πιο συγκεκριμένα, η Avis πέτυχε χρηματοδότηση ύψους 130 εκατ. ευρώ με μέσο επιτόκιο μικρότερο από 1,4%, μέσω έκδοσης που καλύφθηκε στο σύνολό της από τρεις διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, ως εξής: Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) με 43 εκατ. ευρώ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) με 37 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και θεσμικό επενδυτή από την Ολλανδία με 50 εκατ. ευρώ, με την εγγύηση του EIF. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιτλοποίηση ενεργητικού (Asset-Backed Securitization, ABS) που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα εκτός του τραπεζικού τομέα, τοποθετώντας παράλληλα την εταιρεία ανάμεσα στις ελάχιστες ελληνικές επιχειρήσεις που διαθέτουν την ικανότητα να αντλούν κεφάλαια εκτός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με διεθνώς ανταγωνιστικούς όρους.

Avis Station

Τονίζεται ότι, η τιτλοποίηση αυτή αποτελεί την πρώτη συναλλαγή που αξιολογείται στο επίπεδο της επενδυτικής βαθμίδας (Investment Grade), μετά το 2010, στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η συναλλαγή αξιολογήθηκε από τους κορυφαίους οίκους Fitch και S&P, με αξιολόγηση BBB+. Η αξιολόγηση αυτή βρίσκεται δύο βαθμίδες πάνω από το όριο του Investment Grade και είναι η μέγιστη δυνατή, με δεδομένη την τρέχουσα αξιολόγηση της χώρας (BB). Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της έκδοσης ήταν η Citi και η Τράπεζα Πειραιώς (πηγή: Avis)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ