top icon
Επικαιρότητα

Αυτά είναι τα 10+1 υποψήφια μοντέλα για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»

Αυτά είναι τα μοντέλα – φιναλίστ που προκρίνονται στην τελική φάση για να διεκδικήσουν τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024.

Η διαδικασία για την ανάδειξη του «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» μπαίνει στην τελική ευθεία, με τα μέλη του θεσμού να έχουν ψηφίσει την δεκάδα των μοντέλων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο για το 2024. Μόνο που φέτος, η τελική λίστα αποτελείται από 11 μοντέλα!

Συγκεκριμένα, οι 27 δημοσιογράφοι του Ελληνικού Ειδικού Τύπου που αναδεικνύουν με την ψήφο τους κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» επέλεξαν – ο καθένας ξεχωριστά – από την αρχική λίστα των 21 νέων μοντέλων που λανσαρίστηκαν στην ελληνική αγορά μέσα στο 2023, τα δέκα καλύτερα. Στο τέλος της διαδικασίας, δύο μοντέλα συγκέντρωσαν τους ίδιους ψήφους στην 10η θέση, με αποτέλεσμα οι φιναλίστ να είναι τελικά έντεκα.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024: Τα 11 υποψήφια μοντέλα*

Citroen C4 X

Citroen C4 X

Dacia Spring

Dacia Spring

Honda Civic e:HEV

Honda Civic

Hyundai Kona

Hyundai Kona

Jeep Avenger

Jeep Avenger

Kia Niro

Kia Niro lineup

MG4

MG4

MG ZS

MG ZS

Nissan X-Trail

Nissan X-Trail

Peugeot 408

Peugeot 408

Renault Austral

Renault Austral

* με αλφαβητική σειρά

Αξιοσημείωτο είναι πως από τα 11 μοντέλα, τα δύο είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά, τα πέντε έχουν στη γκάμα τους και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα διατίθενται (και) ως υβριδικά. Κάτι που δείχνει το μέγεθος της διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο βραβεύεται το αυτοκίνητο το οποίο τα μέλη του θεσμού θεωρούν πως έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στα καινούργια που πρωτοκυκλοφόρησαν στους δρόμους της πατρίδας μας μέσα στη χρονιά. H επιλογή γίνεται με κριτήρια που αφορούν στην τεχνολογία, στην ασφάλεια, στην ποιότητα, στην πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήbσης, τον σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και σε κάθε άλλο χαρακτηριστικό το οποίο συμβάλλει, ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην εκάστοτε ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη των καταναλωτών για την αυτοκίνηση.

Η τελική φάση της ανάδειξης του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024 περιλαμβάνει την συγκριτική οδήγηση των 11 μοντέλων από τα 27 μέλη του θεσμού, ενώ η τελική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

AYTOKINHTO THS XRONIAS 2024

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ