top icon
Νέα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο τούνελ στην Ελλάδα

Στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της Ελλάδας υπάρχουν πολλές οδικές σήραγγες. Το μεγαλύτερο τούνελ βρίσκεται σε ένα από τα πιο απαιτητικά σημεία του οδικού δικτύου.

Οι υποδομές στη χώρα μας βελτιώνονται συνεχώς. Οι οδικές μεταφορές έστω και καθυστερημένα μεταμορφώνονται, με το οδικό δίκτυο να εκσυγχρονίζεται προς όφελος της ασφάλειας των οδηγών.

Οι οδικές σήραγγες αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση των μηχανικών, αφού λόγω της μορφολογίας του ελληνικού εδάφους, απαιτούν ιδιαίτερη τεχνική και κατασκευαστική μελέτη. Στους αυτοκινητόδρομους συναντάμε πολλές σήραγγες, άλλες μικρότερες σε μήκος και άλλες μεγαλύτερες.

τούνελ

Το μεγαλύτερο τούνελ βρίσκεται στα Τέμπη. Πρόκειται για τη σήραγγα Τ2 η οποία έχει μήκος σχεδόν 6 χιλιομέτρων και αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου. Είναι η μεγαλύτερη στη χώρα μας αλλά και στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη. Γνωστή και ως σήραγγα Μαρίνου Αντύπα-Ρήγα Φεραίου, περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,75 μ. ανά κατεύθυνση και μία Λωρίδα Έκτακτης ανάγκης

Η σήραγγα των Τεμπών (Τ2), μαζί με την Τ1 μήκους 2 χλμ. δημιουργούν ένα υπόγειο οδικό πέρασμα 8 χλμ που συνδέεται με ένα ανοιχτό τμήμα 1 χλμ. Συνδέει τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας. Στο ίδιο κομμάτι, βρίσκεται και σήραγγα Πλαταμώνα μήκους 3 χλμ.

τούνελ

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως η δεύτερη μεγαλύτερη οδική σήραγγα είναι αυτή του Δρίσκου στην Εγνατία με μήκος 4,6 χλμ. και η τρίτη αυτή της Παναγοπούλας στην Ολυμπία Οδό μήκους 4 χλμ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ