top icon
Επικαιρότητα

Traffistar – Δεν γλυτώνεις από αυτό το ραντάρ

Βεβαιώθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων ΠΑΘΕ Μαγνησίας 780 παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας μέσω του συστήματος Traffistar, που χορηγήθηκε από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», ενώ το ποσό των κλήσεων ανέρχεται σε €135.000.

Θετικά υπήρξαν τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για την οδική ασφάλεια, που ανακοινώθηκαν το 2023 και είχαν ως στόχο την ενίσχυση της αστυνόμευσης στον αυτοκινητόδρομο και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με στοιχεία των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων, το β’ εξάμηνο του 2023 βεβαιώθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων Π.Α.Θ.Ε Μαγνησίας 780 παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας μέσω του συστήματος Traffistar που χορηγήθηκε από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ενώ το ποσό των παραβάσεων ανέρχεται σε €135.000.

Με τη χρήση του πιλοτικού συστήματος ανίχνευσης αντίθετης κίνησης στον ανισόπεδο κόμβο Λεπτοκαρυάς που παραδόθηκε στο Τ.Τ. Αυτοκινητόδρομων Πιερίας, τα φαινόμενα αντίθετης κίνησης έχουν μειωθεί άνω του 90% μετά την εγκατάσταση του συστήματος στον κλάδο εξόδου, με μόνο δύο συμβάντα. Με τα συστήματα υψηλής ταχύτητας ζύγισης εν κινήσει και στατικής ζύγισης βαρέων οχημάτων και τη σχετική εκπαίδευση του προσωπικού των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων, αποκαλύπτεται πως το 16% των βαρέων οχημάτων που ελέγχθηκαν ήταν υπέρβαρα.

Για την κόπωση των οδηγών βαρέων οχημάτων και με την εκπαίδευση που παρείχε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στις αστυνομικές αρχές για τον έλεγχο των «ευφυών» ταχογράφων και βάσει των στοιχείων του Τμ. Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων Μαγνησίας, σε 414 ελέγχους καταγράφηκαν 2.423 παραβάσεις για υπέρβαση ωραρίου οδήγησης και 472 παραβάσεις για ταχογράφους.

Traffistar

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ