top icon
Επικαιρότητα

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Αποδόθηκε πλήρως στην κυκλοφορία το τμήμα Γυρτώνης – Συκουρίου

Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ολοκλήρωσε με επιτυχία εκτεταμένους ελέγχους στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου ως ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, που είχε πλημμυρίσει κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel.

Η επαναφορά του αυτοκινητόδρομου σε κυκλοφορία υπό συνθήκες ασφάλειας στο τμήμα ανισόπεδου κόμβου Γυρτώνης ως ανισόπεδου κόμβου Συκουρίου πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις με τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων, οι οποίοι ενδεικτικά περιλάμβαναν οπτικούς ελέγχους αρτιότητας & λειτουργικότητας των διαφόρων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου, όπως στο οδόστρωμα, στα επιχώματα, στα τεχνικά έργα (οχετοί, τοιχία αντιστήριξης, διαβάσεις), στηθαία, γέφυρες σήμανσης και ούτω καθεξής.

Περιλάμβαναν επίσης ελέγχους ολισθηρότητας (με τις συσκευές British Pendulum και Micro Griptester), ελέγχους ομαλότητας (με ειδικό όχημα φέρον ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό) και ελέγχους φέρουσας ικανότητας οδοστρώματος (με τη δοκιμή της δοκού Benkelman). Ακόμη, γεωτεχνικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν με γεωτρήσεις σε όλο το υπό εξέταση τμήμα σε διάφορες θέσεις της οδού, με σκοπό τον προσδιορισμό της ευστάθειας του συνόλου της οδού (δηλαδή οδόστρωμα + επίχωμα + έδαφος έδρασης της οδού).

Ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τη διενέργεια των ελέγχων αυτών δόθηκε στη δεξιά πλευρά της οδού η οποία θεωρήθηκε ως δυσμενέστερη από πλευράς φορτίσεων, αλλά και επιβάρυνσης από τα πλημμυρικά ύδατα, λόγω της άμεσης γειτνίασης με αυτά. Σκοπός όλων αυτών των ελέγχων ήταν η απόδοση της οδού σε πλήρη κυκλοφορία, με μόνο γνώμονα τη μέγιστη ασφάλεια των οδηγών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ