top icon
Επικαιρότητα

Διόδια: Aυξήσεις από 1η Ιανουαρίου στον αυτοκινητόδρομο Μωρέα και στην Ολυμπία Οδό

Αυξημένα κατά 5 και 10 λεπτά του ευρώ θα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2022 τα διόδια σε ορισμένους από τους σταθμούς στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθο-Τρίπολη-Καλαμάτα, όπως και στην Ολυμπία Οδό.

Η ανακοίνωση της εταιρείας Μορέας ΑΕ αναφέρει τα κάτωθι: Με βάση τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση παραχώρησης του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος–Τρίπολη–Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο–Σπάρτη», από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022, οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2022.

Από την προαναφερθείσα τιμαριθμική αναπροσαρμογή, και μετά από δύο συνεχή έτη μειώσεων, προκύπτουν μικρές αυξήσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, οι οποίες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα στον παρακάτω πίνακα.

Οι υπόλοιπες τιμές (με μαύρο χρώμα) λόγω στρογγύλευσης δεν επηρεάζονται και παραμένουν ίδιες με αυτές του 2021:

diodia times

Αυξήσεις ανακοίνωσε και η Ολυμπία Οδός, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022.

  2021                                                                  2022

diodia times

Για τους συνδρομητές Ολυμπία Pass των οχημάτων κατηγορίας 2, 3 και 4, οι επιστροφές από το χιλιομετρικό σύστημα Hybrid, με το οποίο οι οδηγοί χρεώνονται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει, διαμορφώνονται αντίστοιχα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ