top icon
Επικαιρότητα

Δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας στα Τρίκαλα

Επτά χρόνια μετά το λεωφορείο χωρίς οδηγό ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος επισκέφθηκε και πάλι τα Τρίικαλα. Αυτή τη φορά για τον Μύλο των Ξωτικών, κινούμενος με ηλεκτρικά λεωφορεία της e-trikala ΑΕ.

Ο κ. Παπαδόπουλος στο ίδιο υπουργείο το 2014 είχε συμβάλει στην αδειοδότηση και κυκλοφορία του πρώτου λεωφορείου χωρίς οδηγό. Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε τον Μύλο των Ξωτικών και μετακινήθηκε με τα ηλεκτρικά λεωφορεία που παραχώρησαν στην e-trikala ΑΕ οι εταιρείες Ν. Κιολείδης και Π. Πετρόπουλος. Τα οχήματα μεταφέρουν επιβάτες από και προς το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας, με τη χρήση τους να γίνεται αυτήν την περίοδο από το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων.

Η κίνηση των οχημάτων εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στο οποίο είναι αφιερωμένος ο φετινός Μύλος των Ξωτικών: το περιβάλλον και η προστασία του. Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ξενάγησε τον υφυπουργό στις δράσεις υλοποιεί η διοργάνωση: κυκλική οικονομία, ανακύκλωση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ποδηλασία, κινητικότητα κ.α. Διευκρινίσεις παρείχε ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ κ. Οδ. Ράπτης, ενώ παρέστη και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων ΑΕ κ. Δημ. Ιωάννου.

Trikala autonomous

Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Παπαστεργίου ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα υποστηρίξει εκ νέου την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων αυτόνομης οδήγησης στα Τρίκαλα και εφόσον διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι τεχνικές συνθήκες ασφάλειας, θα εξεταστεί η δυνατότητα εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου, με τη συνεργασία των Αστικών ΚΤΕΛ της περιοχής.

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Παπαστεργίου για τη δυνατότητα συμμετοχής στελεχών των Περιφερειών στα σεμινάρια εκπαίδευσης εξεταστών για την εφαρμογή του νόμου «Οδηγώντας με Ασφάλεια», καθώς και για την πρόοδο στα έργα ψηφιοποίησης των διαδικασιών για τα διπλώματα και τις άδειες οδήγησης, που διεκπεραιώνονται σε συνεργασία με τις Περιφέρειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ