top icon
Επικαιρότητα

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την επιδότηση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, με την κρατική ενίσχυση να ορίζεται στα 0,15 ευρώ ανά λίτρο με ΦΠΑ.

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιδότηση στην τιμή αγοράς του πετρελαίου κίνησης από τον καταναλωτή, με την κρατική ενίσχυση να προσδιορίζεται στα 0,15 ευρώ ανά λίτρο με ΦΠΑ. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) είναι πολύ αναλυτική και περιγράφει τους δικαιούχους της επιδότησης στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, το ύψος της και τη διάρκεια χορήγησής της, όπως επίσης και την μέθοδο του υπολογισμού της.

TA KYΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ

Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται στο ποσό των 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης που διατίθεται στην εσωτερική αγορά από τους δικαιούχους του άρθρου 2 από την 1η ως και την 30η Απριλίου 2022. Η επιδότηση μετακυλίεται πλήρως στους τελικούς καταναλωτές της εσωτερικής αγοράς σε συμμόρφωση και με τους κανόνες των κρατικών ενισχύσεων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΥΑ ΕΔΩ

Η επιδότηση που λαμβάνει ο τελικός καταναλωτής εκφράζεται ως το γινόμενο της ποσότητας κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης επί του ύψους της επιδότησης ανά λίτρο, προσαυξανόμενο με το ΦΠΑ, και διαπιστώνεται από την σύγκριση των περιθωρίων κερδών, με βάση τα προβλεπόμενα της υπ αρ. 30290/2022 απόφασης (Β’1329). Η επιδότηση καταβάλλεται στους δικαιούχους, το αργότερο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την διάθεση των καυσίμων στην εσωτερική αγορά από τα διυλιστήρια και τους εισαγωγείς καυσίμων. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ