top icon
Νέα

«Φωτιά και λάβρα» τα καύσιμα – Βάλαμε βενζίνη με 2,4 €/λτ.

Στην Ελλάδα και ειδικά στα νησιά, οι τιμές των καυσίμων είναι απαγορευτικές. Ζητάς 20 € βενζίνη και στο ντεπόζιτο μπαίνουν λίγο πάνω απο 8 λίτρα.

Οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όλο τον Αύγουστο, τα πρατήρια πουλούσαν τη βενζίνη και το diesel σε τιμές απαγορευτικές για τους περισσότερους οδηγούς.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, στις 28 Αυγούστου, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 Οκτανίων ανερχόταν κατά μέσο στα 1,991 € το λίτρο. Ωστόσο, σε πολλές περιοχές ξεπερνά τα 2 €, ενώ σε άλλες αγγίζει ακόμη και τα 2,5 €.

καύσιμα

Οι Κυκλάδες εξακολουθούν να πουλούν τη βενζίνη θαρρείς και είναι χρυσός, με τους περισσότερους καταναλωτές να αγανακτούν, αφού για να γεμίσεις ένα ρεζερβουάρ 50 λίτρων, απαιτούνται αρκετά παραπάνω απο 100 €.

2,4 € το λίτρο στην αντλία

Στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου πελάγους, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης κυμαίνεται με βάση το υπουργείο στα 2,245 € το λίτρο και ειναι η ακριβότερη στη χώρα. Ορισμένα πρατήρια ωστόσο την πωλούν υψηλότερα και ειδικά στα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στη Σχοινούσα, το μοναδικό πρατήριο που δραστηριοποιείται στο μικρό και πανέμορφο νησί, οι τιμές στην αντλία ήταν «φωτιά και λάβρα». Η απλή αμόλυβδη προ ολίγων ημερών πωλούνταν προς 2,4 € το λίτρο.

καύσιμα

Με τέτοια τιμή, αποφασίσαμε να προσθέσουμε στο ντεπόζιτο ελάχιστα λίτρα, μόνο και μόνο για να επιστρέψουμε με ασφάλεια στον Πειραιά. Βάλαμε 20 € σε καύσιμα, με τον δείκτη της βελόνας να μετακινείται ελάχιστα, καθώς στο ντεπόζιτο εισήλθαν μόλις 8,34 λτ. βενζίνης, όπως αντικρίζετε στην παραπάνω εικόνα.

Οι οδηγοί γνωρίζουν πόσο ακριβά είναι τα καύσιμα στη συγκεκριμένη περιοχή και γεμίζουν το ρεζερβουάρ προτού φθάσουν στα νησιά. Όποιος κάνει το λάθος και δεν φουλάρει το ντεπόζιτο πριν την έλευσή του, τότε θα κληθεί να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ