top icon
Επικαιρότητα

Στα ύψη η τιμή της βενζίνης – Πόσο πωλείται σήμερα

Κάθε Αύγουστο, οι τιμές των καυσίμων και ειδικά της βενζίνης παίρνουν «φωτιά». Σε κάποια νησιά πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές, προκαλώντας την αγανάκτηση των πολιτών.

Οι τιμές των καυσίμων ξέφυγαν και πάλι. Η βενζίνη ειδικά, έχει φθάσει σε τόσο υψηλά νούμερα, που άπαντες είναι βέβαιοι πως το παιχνίδι της ακρίβειας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Όταν βλέπεις στην αντλία από 2 έως ακόμη και 3 € σε ορισμένα νησιά, χωρίς κανείς από τους αρμόδιους φορείς να συγκινείται, τότε η αγανάκτηση είναι δεδομένη.

βενζίνη

Με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, στις 7 Αυγούστου, η μέση τιμή της βενζίνης 95 Οκτανίων ανέρχονταν στη χώρα μας, στο 1,959 € το λίτρο. Στον νομό Αττικής βρίσκεται στο 1,922 €, ωστόσο υπάρχουν περιοχές, όπως η Νίκαια, που αντικρίζεις στην αντλία έως και 2,3 €.

Στα νησιά από την άλλη, όπου σφύζουν από κόσμο, οι πρατηριούχοι πουλάνε τα καύσιμα θαρρείς και είναι «χρυσάφι». Σε Αμοργό και Ικαρία σκαρφάλωσε η 95άρα στα 2,9 € το λίτρο. Με απλά λόγια για να γεμίσει ένας οδηγός το ντεπόζιτό του, πρέπει να δώσει το… μισό μηνιάτικο.

Στη Κω ακούμπησε ακόμη και τα 3 ευρώ προ ολίγων ημερών, σπάζοντας κάθε ιστορικό ρεκόρ. Αυτές οι τιμές δεν είχαν καταγραφεί ούτε το 2022, οπότε και οι ανατιμήσεις είχαν χτυπήσει κόκκινο από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

βενζίνη

Οι υπόνοιες για κερδοσκοπικά φαινόμενα είναι εύλογες, αφού η βενζίνη μέσα στο καλοκαίρι και ειδικά τον Αύγουστο, ακριβαίνει συνεχώς.

Οι καταναλωτές υποφέρουν πραγματικά, με την πολιτεία να καλείται να λάβει άμεσα μέτρα και να επιβάλλει την τάξη σε αυτό το φαινόμενο, που πλέον καταντάει γελοίο, καθώς οι διακοπές με αυτοκίνητο, σε συνδυασμό με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, γίνονται απαγορευτικές.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ