top icon
Επικαιρότητα

Η επέλαση των «έξυπνων» tunnels συνεχίζεται!

Τέσσερις ακόμη σήραγγες θα γίνουν «έξυπνα» tunnels από την Ολυμπία Οδό.

Σε συνέχεια της επιτυχίας του πιλοτικού έργου «smart tunnel» που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια και αφορούσε την εγκατάσταση του πρώτου συστήματος παρακολούθησης κατάστασης εξοπλισμού σε μία σήραγγα της Ολυμπίας οδού, η ES Systems και η Ολυμπία Οδός υπέγραψαν την επέκταση του έργου σε τέσσερις επιπλέον σήραγγες, περιλαμβανομένων των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού που έχει σχέση με αυτές.

smart tunnels

Το σύστημα στοιχειοθετείται από αισθητήρες και λογισμικό που παρακολουθούν και καταγράφουν συνεχώς δεδομένα όλου του εξοπλισμού των σηράγγων (ανεμιστήρες, αντλίες νερού, γεννήτριες, μπαταρίες UPS, μετασχηματιστές), αλλά και αισθητήρες περιβάλλοντος που συλλέγουν στοιχεία της ατμόσφαιρας στο εσωτερικό των σηράγγων, όπως την ποιότητα του αέρα, την υγρασία και την θερμοκρασία. Οι αισθητήρες συλλέγουν δεδομένα από το σύνολο του εξοπλισμού σε κάθε σήραγγα και με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και αλγορίθμων αναλύονται τα στοιχεία του εξοπλισμού. Όλα τα δεδομένα και οι μετρήσεις παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω πλατφόρμας στο cloud.

Τα οφέλη του συστήματος είναι τα κάτωθι

  • Αύξηση διάρκειας ζωής του εξοπλισμού
  • Σημαντική εξοικονόμηση κόστους επισκευών και συντηρήσεων
  • Έγκαιρος εντοπισμός βλαβών και ταχύτερη αποκατάστασή τους σε προγραμματισμένες ημέρες και ώρες
  • Παρακολούθηση μετρήσεων σε πραγματικό χρόνο όπως κραδασμούς, θερμοκρασία και κατανάλωση ισχύος.
  • Μεγαλύτερη ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων

H ES Systems αναπτύσσει και κατασκευάζει μικρούς ηλεκτρομηχανικούς αισθητήρες (ΜΕΜS) υψηλής ποιότητας με βάση την τεχνολογία της μικροηλεκτρονικής. Οι αισθητήρες MEMS και τα συστήματα αισθητήρων τα οποία παράγονται μέσω εξειδικευμένων διαδικασιών κατασκευής, μετρούν πίεση, ροή, επιτάχυνση και θερμοκρασία. Η ΕS Systems μπορεί επίσης να κατασκευάσει τεχνολογικά προηγμένες λύσεις αισθητήρων σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε αποτελεσματικό χρόνο ξεκινώντας από την ιδέα, συνεχίζοντας στην προτυποποίηση και καταλήγοντας στην τελική παραγωγή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ