top icon
Επικαιρότητα

Kαύσιμα: Δυσοίωνες προβλέψεις από τους πρατηριούχους

Την εκτίμηση ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας έκανε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων (ΠΟΠΕΚ).

Την εκτίμησή του ότι η τιμή πώλησης της βενζίνης θα φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, έκανε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων (ΠΟΠΕΚ), μιλώντας σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

Όπως είπε, τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνέχεια, έχοντας πλέον σε πολλά πρατήρια καυσίμων ξεπεράσει τα δύο ευρώ και «ταξιδεύοντας» προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο. Στην περίπτωση που υπάρξει μείωση στα καύσιμα, θα φανεί αμέσως στις τιμές των πρατηρίων βενζίνης. Οι πρατηριούχοι αντιδρούν στην επιβολή πλαφόν κέρδους στα καύσιμα, προτείνοντας ως αποτελεσματικό μέτρο την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι στα καύσιμα ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) ανέρχεται στο 24%.

Ο συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε βενζίνες και πετρέλαια διαμορφώνεται σε 700 και 410 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, αντίστοιχα, από 1ης Ιανουαρίου 2017 (Ν.4389/2016, Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως Α 94).

Ο συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο υγραέριο διαμορφώνεται σε 430 ευρώ ανά 1.000 κγρ, από 1ης Ιανουαρίου 2017 (Ν.4389/2016, Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως Α 94).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ