top icon
Επικαιρότητα

Μετρό Γραμμή 2 – η επέκταση προς Γλυφάδα εντάχθηκε στα προς υλοποίηση έργα

Έργο προς υλοποίηση είναι από τη Μεγάλη Δευτέρα η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό από το Ελληνικό στη Γλυφάδα. Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η επέκταση προς Γλυφάδα της Γραμμής 2 του Μετρό εντάχθηκε από τη Μεγάλη Δευτέρα στα προς υλοποίηση έργα της κυβέρνησης, ενώ από τις αρχές του Απριλίου έχει ολοκληρωθεί η συγκοινωνιακή μελέτη της επέκτασης αυτής, το εκτιμώμενο κόστος της οποίας αναμένεται στα 350-400 εκατομμύρια ευρώ. Τα αποτελέσματα της συγκοινωνιακής μελέτης κατέδειξαν πως η βέλτιστη χάραξη της διαδρομής θα έχει μήκος περίπου 4,5 χιλιόμετρα και θα περιλαμβάνει τρεις σταθμούς, με όλες τις απαιτούμενες επίγειες και υπόγειες τεχνικές και κτιριακές υποδομές. Οι σταθμοί θα είναι «Πλατεία Μακεδονίας», «Άνω Γλυφάδα» και «Γλυφάδα».

Η χάραξη θα ξεκινήσει από τον σταθμό του Αττικό Μετρό στο Ελληνικό, ύστερα θα κατευθύνεται προς την Άνω Γλυφάδα, με τον πρώτο της σταθμό να εγκαθίσταται κάτω από την Πλατεία Μακεδονίας. Κατόπιν, η σήραγγα θα κατευθύνεται προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, με τον δεύτερο σταθμό να κτίζεται στη διασταύρωσή της Βουλιαγμένης με την Γρηγορίου Λαμπράκη. Στη συνέχεια θα έχει πορεία προς τη θάλασσα, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή με τον τρίτο και τελευταίο σταθμό, στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.

Μέχρι την ωρίμανση και την υλοποίηση του έργου απαιτούνται στατικές, τοπογραφικές, γεωτεχνικές και οικονομικές μελέτες, όπως επίσης και περιβαλλοντικές. Θα ακολουθήσει η εύρεση και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται πως θα κυμανθεί από 350 μέχρι 400 εκατομμύρια ευρώ. Φωτ: eurokinissi

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ