top icon
Επικαιρότητα

Μετρό Γραμμή 4 – Ποιες είναι οι επεκτάσεις που εξετάζονται

Πέρα από τα όσα έχουν προγραμματιστεί για την Γραμμή 4 του Μετρό, υπό εξέταση βρίσκονται και τρεις ακόμη επεκτάσεις.

Όπως είναι ήδη γνωστό η διαδρομή της Γραμμής 4 (Άλσος Βεΐκου–Γουδή) θα έχει μήκος 12,8 χιλιόμετρα και θα περιλαμβάνει 15 σταθμούς. Αυτοί που θα κατασκευαστούν είναι οι εξής: Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημίας, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός (διαγώνια σε σχέση με τον υφιστάμενο σταθμό Ευαγγελισμό της Γραμμής 3), Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.

Από εκεί και πέρα, εξετάζονται σοβαρά τρεις ακόμη επεκτάσεις: προς τα Δυτικά Προάστια (Άλσος Βεΐκου-Πετρούπολη), τα Νότια Προάστια (Ευαγγελισμός-ΠΥΡΚΑΛ) και μια τρίτη προς τα Βόρεια Προάστια (Γουδή-Λυκόβρυση). Ειδικά η τρίτη επέκταση θα διέρχεται από περιοχές που δεν διαθέτουν Μετρό και θα καλύπτει έναν από τους πιο βαρυφορτωμένους με οχήματα οδικούς άξονες της πρωτεύουσας, που δεν είναι άλλος από την λεωφόρο Κηφισίας.

Με βάση τα όποια σχέδια υπάρχουν μέχρι στιγμής, η επέκταση της Γραμμής 4 προς τα βόρεια θα καλύψει τη Λεωφόρο Κηφισίας μέχρι το δαχτυλίδι που οδηγεί και στην Αττική Οδό. Στη συνέχεια, η διαδρομή αυτή θα κατευθύνεται βορειοδυτικά μέσω Αμαρουσίου και Πεύκης, φτάνοντας μέχρι τη Λυκόβρυση.

Η συγκεκριμένη επέκταση θα κάνει εφικτή τη διασύνδεση της Γραμμής 4 στο σταθμό Κατεχάκη με τη Γραμμή 3, στο σταθμό της Κηφισίας με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και στο σταθμό του Αμαρουσίου με την Γραμμή 1. Η επέκταση αυτή προβλέπεται να περιλαμβάνει ένδεκα σταθμούς, από τους οποίους οι έξι θα καλύπτουν τον άξονα της λεωφόρου Κηφισίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ