top icon
Επικαιρότητα

Μετρό: Μνημόνιο συνεργασίας για τη Γραμμή 4

Με μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου Αθηναίων, της Αττικό Μετρό ΑΕ και της Ανάπλασης Αθήνας ΑΕ, καθορίζονται κοινές δράσεις κατά την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό.

Το μνημόνιο συνεργασίας για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας υπεγράφη στις 10 Μαρτίου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό ΑΕ κ. Νίκο Κουρέτα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ανάπλασης Αθήνας ΑΕ κ. Χρόνη Ακριτίδη. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης και ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ κ. Νίκος Ταχιάος.

Έργα για το Μετρό στο Κολωνάκι

Η Γραμμή 4 είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που γίνεται στη χώρα μας, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έχει σχεδιαστεί με σκοπό την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών του κέντρου της Αθήνας και γι αυτό προβλέπεται η κατασκευή νέων σταθμών σε κομβικά σημεία του κέντρου, όπως είναι τα Εξάρχεια ή το Κολωνάκι. Σε 8 χρόνια, όταν πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο, αυτό θα σημαίνει 340.000 επιβάτες, 53.000 λιγότερα αυτοκίνητα στο δρόμο, 1.216 μεγαβατώρες εξοικονόμηση ενέργειας, 318 τόνοι λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Metro Line 4

Το πρώτο τμήμα του έργου, του οποίου η κατασκευή έχει ξεκινήσει, έχει μήκος 13 χιλιόμετρα. Από το άλσος Βεΐκου, πάει στην Κυψέλη, τα Δικαστήρια, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, τον Ευαγγελισμό, την Καισαριανή, την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και καταλήγει στο Γουδή. Με 15 νέους σταθμούς, σε τέσσερις Δήμους. Οι 7 από αυτούς (και μάλιστα αυτοί που είναι στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές) βρίσκονται στον Δήμο Αθηναίων. Εξ ου λοιπόν και κρίθηκε αναγκαίο το μνημόνιο συνεργασίας. Η διάρκειά του είναι οκτώ έτη, με δυνατότητα παράτασης εφόσον απαιτηθεί. Αφορά τους σταθμούς «Κυψέλη», «Δικαστήρια», «Αλεξάνδρας», «Εξάρχεια», «Ακαδημία», «Κολωνάκι» και «Ευαγγελισμός» (φωτογραφίες: eurokinissi)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ