top icon
Επικαιρότητα

Νέες κάμερες σε 370 φανάρια της Αττικής – Για ποια παράβαση θα κόβουν κλήση

Τα κεντρικά φανάρια της Αττικής θα γεμίσουν με κάμερες, καταγράφοντας τους οδηγούς που παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μετά την κάμερα στο φανάρι της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στη συμβολή με την Καλαμακίου, η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σχεδιάζουν να τοποθετήσουν αντίστοιχες κάμερες σε τουλάχιστον 370 σημεία του Λεκανοπέδίου.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Μητροπολιτικών Υποδομών, Π. Καρυώτης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση εκατοντάδων έξυπνων καμερών στους φωτεινούς σηματόδοτες.

κάμερες

Οι ψηφιακές κάμερες θα τοποθετηθούν σε σημεία που σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, πραγματοποιούνται τα περισσότερα ατυχήματα, λόγω παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη. Σε περίπτωση που ένας οδηγός περάσει με κόκκινο, τότε η κάμερα θα τον καταγράφει και στη συνέχεια τα στοιχεία του οχήματος θα αποστέλλονται στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους θα στέλνουν την κλήση στον παραβάτη.

700 € και 2 μήνες αφαίρεση διπλώματος

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των ψηφιακών καμερών και των ιστών με βραχίονα που θα τις στηρίζουν θα «τρέξει» άμεσα. Η εταιρεία που θα αναλάβει την προμήθεια, θα είναι υπεύθυνη και για τη συντήρηση και σωστή λειτουργία τους.

Όσο για το πρόστιμο παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ανέρχεται στα 700 € και συνοδεύεται με αφαίρεση επί τόπου της άδειας ικανότητας οδηγού για 2 μήνες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ