top icon
Επικαιρότητα

Οδικά έργα σε Αρκαδία και Ηλεία

Οδικά έργα βρίσκονται στα σκαριά στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην ορεινή Αρκαδία και στην Ηλεία.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου που αφορά στην ολοκλήρωση του δρόμου από τη Μουριά προς της Κυράς το Γεφύρι, στη λίμνη του Λάδωνα στην Πελοπόννησο. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Αρκαδία με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ έργου έχει οριστεί σε 150 ημέρες.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του οδικού τμήματος από την Φιγαλεία έως και το Φαράγγι της Νέδας, τις οποίες παρακολούθησε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκεπτόμενος την περιοχή. Ο μεγάλος όγκος επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και η γεωμορφολογία της περιοχής (καθώς η πρόσβαση από την Φιγαλεία έως το φαράγγι γίνεται μέσω αγροτοδασικού οδικού δικτύου) επέβαλαν την άμεση λήψη μέτρων για την ασφαλή πρόσβαση, στάση και στάθμευση των οχημάτων (ιδιωτικών αλλά και μικρού τύπου τουριστικών λεωφορείων) αλλά και την εύκολη απομάκρυνση τους, χωρίς να δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση, σε περίπτωση πυρκαγιάς και όχι μόνο.

Ήδη οι εργασίες έχουν ξεκινήσει. Μετά την ολοκλήρωση των καθαρισμών στα πρανή και τις ήπιες παρεμβάσεις εξομάλυνσης του χωμάτινου οδοστρώματος, θα γίνει καθαρισμός και διάνοιξη σε τέσσερα υπάρχοντα πλατώματα επί της διαδρομής, για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και προκειμένου τα οχήματα να μην σταθμεύουν εκατέρωθεν του δρόμου, μειώνοντας το πλάτος του οδοστρώματος και παρεμποδίζοντας την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση και απομάκρυνση των επισκεπτών.

Ευρισκόμενος στην περιοχή, ο αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας του έργου κατασκευής της νέας γέφυρας στην θέση «Κορακοφωλιά», οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται στο τμήμα καθόδου και κυρίως στην απομάκρυνση τμήματος του βουνού όπου θα κατασκευαστεί ο νέος δρόμος, ο οποίος θα συνδέεται με τη νέα γέφυρα. Με την κατασκευή της, θα βελτιωθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια και θα αναβαθμιστεί ο οδικός άξονας «Θολό – Φιγαλεία – Επικούριος Απόλλωνας».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ