top icon
Ελλάδα

Οι 2 Έλληνες που θα γυρίσουν την Αμερική με μηχανή και βανάκι

Για μήνες, οι 2 Έλληνες θα διανύουν ατελείωτα χιλιόμετρα, εξευρευνώντας την αμερικανική ήπειρο. Ένα ταξίδι ζωής, από την Παταγονία έως την Αλάσκα με μηχανή και βανάκι.

Μετά τις δύο αποστολές του Ηλία Βροχίδη στην Ασία και την Αφρική με μια μοτοσυκλέτα, σειρά έχει η εξερεύνηση της αμερικανικής ηπείρου! Αυτή τη φορά, θα τον συνοδεύει η σύντροφός του, η Αγγελική, μ’ ένα βανάκι που το ζευγάρι έχει διαμορφώσει ως βάση του.

Αμερική

Εκεί θα διανυκτερεύουν και θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό για τις διάφορες δραστηριότητες που θα περιλαμβάνει αυτό που ονόμασαν «Action Traveling»: μοτοσυκλέτα ανωμάλου δρόμου, αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε), καγιάκ σε ποτάμια και λίμνες, ιστιοπλοΐα (που είναι το επάγγελμα του Ηλία), ιππασία και πεζοπορίες σε τόπους άβατους για κάθε μέσο μεταφοράς.

Το ταξίδι του Ηλία στην Ασία διήρκησε 2 χρόνια και 2,5 μήνες, ενώ στην Αφρική 3 χρόνια. Αυτήν τη φορά, το ζευγάρι ελπίζει να καταφέρει να ταξιδεύει για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα, ενώ αναμένεται να διανύσουν περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα από την Παταγονία μέχρι την Αλάσκα! Πρώτη στάση της αποστολής που ονόμασαν «mad about Americas», θα είναι η Ουρουγουάη.

Αμερική

Τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να φτάσει εκεί το καράβι που θα μεταφέρει τα οχήματα της αποστολής από την ευρωπαϊκή στην αμερικανική ήπειρο. Από εκεί το περιπετειώδες ζευγάρι θα κινηθεί προς τον Νότο, αφού η Παταγονία αποτελεί το μεγάλο τους απωθημένο, που θέλουν να εξερευνήσουν ενδελεχώς!

Αμερική

Η αναχώρηση θα γίνει από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 12:00. Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα αποχαιρετήσουν τον Ηλία και την Αγγελική και μάλλον θα κάνουν χρόνια να τους ξαναδούν! Τα νέα τους θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα τους madnomad.gr και στα κοινωνικά δίκτυα με το ίδιο όνομα. Επίσης, ο Ηλίας Βροχίδης έχει γράψει τρία βιβλία, που εξιστορούν τις περιπέτειές του ανά τον κόσμο, το «27 πανσέληνοι στην Ανατολή», το αντίστοιχο φωτογραφικό λεύκωμα και το «Ταξιδεύω άρα υπάρχω».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ