top icon
Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στον οδικό άξονα Βάρκιζας-Σουνίου

Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα του οδικού άξονα Βάρκιζας–Σουνίου πλησίον των σηράγγων (τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών έργων από την Περιφέρεια Αττικής.

Ολοκληρώθηκαν εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων τα έργα άρσης επικινδυνότητας των πρανών που εκτελούνταν από την Περιφέρεια Αττικής στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα και το απόγευμα της 24ης Απριλίου παραδόθηκαν και τα δύο ρεύματα του δρόμου στην κυκλοφορία. Επισημαίνεται πως με βάση την επιτόπια αυτοψία των αναρριχητών και του μελετητή του έργου χρειάστηκε να τοποθετηθούν με επείγουσες διαδικασίες επιπλέον 2.000 τετραγωνικών μέτρων πλήρως αγκυρούμενων πλεγμάτων, προκειμένου ο δρόμος να είναι απολύτως ασφαλής για τους διερχόμενους οδηγούς.

Παράλληλα στο ίδιο αρχικά συμπιεσμένο χρονοδιάγραμμα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγραμμίσεων, τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και επισκευής και αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Από τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 θα εκτελούνται εργασίες σύσφιξης των πλακών έδρασης των αγκυρίων στη ΛΕΑ στο ρεύμα Σούνιο προς Αθήνα, από ειδικό συνεργείο εναεριτών, χωρίς ωστόσο την παρακώληση της κυκλοφορίας, παρά μόνο με ειδική σήμανση, κώνους, προειδοποιητικά βέλη και σηματωρούς.

Τα έργα ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου, με δεδομένο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ο δείκτης επικινδυνότητας στην περιοχή είχε αυξηθεί σημαντικά για τους διερχόμενους οδηγούς, εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων μικρών και μεγάλων βράχων. Οι εργασίες προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν με τη μέγιστη δυνατή συμπίεση χρόνου, με γνώμονα τόσο την ασφάλεια των χρηστών αλλά και του εργατοτεχνικού προσωπικού του έργου, όσο και τη δημιουργία της ελάχιστης όχλησης στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και περιοίκους. Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ