top icon
Ελλάδα

Πανελλήνια δημοσιογραφική παρουσίαση των ανανεωμένων Mini

Παρακολουθήσαμε διαδικτυακά, στα πρότυπα της εποχής, μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση των ανανεωμένων Mini (Mini 3d, Mini 5d και Mini Convertible) από το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και σας μεταδίδουμε τα όσα μάθαμε.

Mini

Αισθητικές αλλαγές εντός και εκτός

Ιδού λοιπόν τα ανανεωμένα Mini 3d, Mini 5d και Mini Convertible, με τον κωδικό λανσαρίσματος «Big Love» να τα συνοδεύει και τις αλλαγές τους να αφορούν κυρίως το σχεδιαστικό μέρος. Πλέον, ξεχωρίζουν για τη μεγαλύτερη γρίλια στο εμπρός μέρος, η οποία περιβάλλεται από ένα μαύρο εξαγωνικό περίγραμμα. Την ίδια στιγμή, τα φώτα ομίχλης που συναντούσε κανείς χαμηλά στον προφυλακτήρα έχουν αντικατασταθεί από κατακόρυφους αεραγωγούς, ενώ στάνταρντ είναι πλέον τα φώτα LED.

Mini

Οι αλλαγές στο προσωπείο του βρετανικού μοντέλου συνεχίζονται με το μαύρο (αντί για ασημί) περίγραμμα των φωτιστικών σωμάτων και το βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος (αντί για μαύρο) κεντρικό και οριζόντιο τμήμα του προφυλακτήρα. Επεμβάσεις έχουν γίνει και στα φτερά, καθώς και στα πλευρικά φλας, που υιοθετούν την τεχνολογία LED, η οποία απαντάται πλέον και στο λευκό φως της όπισθεν στο πίσω μέρος, που με τη σειρά του «μετακόμισε» σε νέα θέση.

Mini

Ανοίγοντας τις πόρτες των ανανεωμένων Mini, παρατηρείς αμέσως τη σημαντικότερη και πιο ορατή αλλαγή, που αφορά την οθόνη των 5 ιντσών, η οποία υποκαθιστά πλέον τον αναλογικό πίνακα οργάνων εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού. Από εκεί και πέρα, διαφορετικά είναι τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος, που βρίσκονται κάτω από την οθόνη των 8,8 ιντσών του συστήματος infotainment, ενώ οι piano black επενδύσεις ανήκουν πλέον στον στάνταρντ εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Mini

Από 102 έως 231 ίππους και το ηλεκτρικό των 184 ίππων

Κάτω από τα καπό των Mini, τα γνωστά. Η βασική One είναι διαθέσιμη στο 3θυρο και 5θυρο Mini, χρησιμοποιώντας έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου (1.499 κ.εκ.) με απόδοση 102 ίππων, ενώ το ίδιο μοτέρ στην έκδοση Cooper αποδίδει 136 ίππους. Ο 2λιτρος (1.998 κ.εκ.) και 4κύλινδρος κινητήρας των εκδόσεων Cooper S αποδίδει πλέον 178 ίππους ως Euro 6d και αυτός. Στην κορυφαία έκδοση John Cooper Works η ισχύς είναι στους 231 ίππους (3θυρες και convertible εκδόσεις). Τέλος, η ηλεκτρική έκδοση SE εξακολουθεί να παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 184 ίππων. Όλα αυτά, όμως, έως το 2030, γιατί από τότε και έπειτα… η Mini μετατρέπεται σε ηλεκτρική μάρκα.

Mini

Από 19.750 έως 37.941 ευρώ

H γκάμα των ανανεωμένων Μini ξεκινάει από τα 19.750 ευρώ και αφορά την 3θυρη έκδοση One των 102 ίππων, ενώ 20.490 ευρώ κοστίζει η 5θυρη. Το Cooper κοστίζει από 21.520 ευρώ (22.265 ευρώ το 5θυρο), το Cooper S από 26.560 ευρώ (27.440 ευρώ το 5θυρο), το JCW από 32.950 ευρώ και το ηλεκτρικό Cooper SE από 33.960 ευρώ._ Μ. Σαλ.

Διαβαστέ όμως και για το Mini Electric Pacesetter. Το νέο Safety Car στη Formula E (+video)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mini- BMW Group
  • Mini
  • Mini
  • Mini
  • Mini
  • Mini
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ