top icon
Επικαιρότητα

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε η δεύτερη φάση του περιφερειακού δρόμου της Κατερίνης, με την ολοκλήρωσή της οποίας η νευραλγική οδός της πρωτεύουσας της Πιερίας είναι πλέον σε χρήση στο σύνολό της.

Τα εγκαίνια έγιναν με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια. Η δεύτερη φάση, με την ολοκλήρωση της οποίας έχει κατασκευαστεί και είναι σε χρήση η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης στο σύνολό της, αφορά σε δρόμο μήκους 10,3 χιλιομέτρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα, καθοδηγητική λωρίδα πλάτους και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Με πέντε ισόπεδους κυκλοφοριακούς κόμβους: Νέας Εφέσου, Αγίου Δημητρίου, Νοσοκομείου, Γανόχωρας και κόμβος με την Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης. Με δύο μεγάλες γέφυρες στον χείμαρρο Πέλεκα. Με τρεις κάτω διαβάσεις τοπικών οδών. Με την κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου διπλής κατεύθυνσης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και την πρόσβασή τους στις ιδιοκτησίες τους. Επίσης, έχουν κατασκευαστεί δεκάδες αγωγοί για την υδραυλική ασφάλεια του έργου και της περιοχής, οι οποίοι συνδέονται με πλήρες αποστραγγιστικό και αποχετευτικό δίκτυο το οποίο και αυτό έχει ολοκληρωθεί.

Περιφερειακή Οδός Κατερίνης

Στην τελετή εγκαινίων της δεύτερης φάσης των έργων, με την παράδοση στην κυκλοφορία του συνόλου της Περιφερειακής Οδού, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι πρόκειται για «ένα πολύ σημαντικό έργο, που συμβολίζει την πρόοδο, τη συνδεσιμότητα, και την ευημερία για τον τόπο μας. Ένα νέο έργο που κάνει καλύτερη την καθημερινότητα για όλους τους συμπολίτες μας, που αυτή άλλωστε είναι, η πραγματική ουσία της διοίκησης: Να σχεδιάζεις, να υλοποιείς και να ολοκληρώνεις έργα με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας».

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, παρουσία των βουλευτών Φώντα Μπαραλιάκου και Κομνηνού Δελβερούδη, των Δημάρχων Κατερίνης Γιάννη Ντούμο και Θανάση Γερολιόλιο, του Τομεάρχη Επιστημονικών Φορέων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάση Λιακόπουλο, των Περιφερειακών Συμβούλων, Χρυσαυγή Δριστά και Άννα Τζήκα, του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και αντιπροέδρου της ΠΟΞ Ηρακλή Τσιτλακίδη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Η. Χατζηχριστοδούλου, του επιχειρηματία Κωσταντίνου Πίτσια, εκπροσώπων αρχών και φορέων της Πιερίας και πλήθους κόσμου. Πηγές: www.pierianews.gr www.ypodomes.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ