top icon
Επικαιρότητα

Ποια μέτρα προτείνονται για την αποσυμφόρηση του Κηφισού

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε κάποια άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην συχνά πολύ δύσκολη λεωφόρο Κηφισού.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι άμεσα κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισού θα τοποθετηθούν δύο γερανοί και μοτοσικλέτες για τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών. Στόχος της ενέργειας αυτής είναι όταν γίνεται κάποιο τροχαίο να παρεμβαίνουν αμέσως και να απομακρύνουν τα οχήματα από τον Κηφισό, για να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

«Ο Κηφισός είναι μια από τις βασικές εισόδους της Αθήνας, αλλά και εμπορικής λειτουργίας ολόκληρης της Αττικής» δήλωσε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι μια από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι οι βλάβες και τα ατυχήματα. «Από σήμερα θα εγκαταστήσουμε μόνιμα γερανοφόρα οχήματα της τροχαίας με οδηγούς για να παρεμβαίνουν πιο γρήγορα και άμεσα εκεί όπου παρατηρούνται ακινητοποιήσεις οχημάτων ή ατυχήματα» είπε ο υπουργός.

Κηφισός

Ταυτόχρονα, όπως είπε, μοτοσυκλέτες θα ανεβοκατεβαίνουν στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού για να υπάρχει άμεση εικόνα και αντίδραση για την επίλυση των προβλημάτων στον κεντρικό οδικό άξονα της Αθήνας. «Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού», σημείωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ