top icon
Επικαιρότητα

Πόσο μείωσε η Περιφέρεια Αττικής την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο οδικό δίκτυο ευθύνης της;

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο του εθνικού στόχου εξοικονόμησης ενέργειας ο οποίος ετέθη με αφορμή την ενεργειακή κρίση.

Η Περιφέρεια Αττικής κατάφερε με συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις να μειώσει κατά ένα τέταρτο σχεδόν, σε σχέση με το παρελθόν, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής πέτυχε μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 24,87%. Μάλιστα το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από το στόχο 10% που έχει τεθεί για το δημόσιο τομέα.

Η μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται σε μια σειρά από δράσεις που υλοποίησε η Περιφέρεια Αττικής, όπως:
-Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων ατμών νατρίου με φωτιστικά τύπου LED, με εξοικονόμηση ενέργειας περίπου στο 64%.
-Αντικατάσταση φωτεινών σηματοδοτών που φέρουν λαμπτήρα πυράκτωσης με αντίστοιχους LED, με σημαντική μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.

Περιφέρεια Αττικής

Να σημειωθεί ότι τα σχετικά συμπεράσματα προκύπτουν σύμφωνα με τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://publicenergysavings.gov.gr. Το σχετικό συντονισμό για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής έχει αναλάβει ο υπεύθυνος Ενεργειακών Υποδομών και Εγκαταστάσεων. Τα συγκριτικά αφορούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2019. Τη συγκεκριμένη περίοδο τέθηκε σε ισχύ η απόφαση της κυβέρνησης (2 Ιουλίου 2022) για εξοικονόμηση ενέργειας από φορείς του δημοσίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ