top icon
Επικαιρότητα

Πότε θα ξεκινήσει το Μετρό της Θεσσαλονίκης;

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε σε συνέντευξή του τον χρονικό ορίζοντα παράδοσης του Μετρό της Θεσσαλονίκης στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις νέες λεωφορειακές γραμμές που θα τεθούν σε λειτουργία για όλο το χρονικό διάστημα κατασκευής της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (Flyover) στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Επίσης, ανέφερε πως κατά την εκτίμησή του μέχρι το τέλος Απριλίου 2024 θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Σχετικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε ερώτηση που του απευθύνθηκε, εξέφρασε την βεβαιότητά του πως το χρονοδιάγραμμα παράδοσής του εντός του δευτέρου εξαμήνου 2024 θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, διαθέτοντας τα πλέον καινοτόμα συστήματα και τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας, λειτουργικότητας και ασφάλειας. Με την πρόσφατη –πριν ένα μήνα– υπογραφή της Σύμβασης για τη λειτουργία και τη συντήρησή του, το έργο μπήκε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του. Μετά την παράδοση του βασικού έργου θα προχωρήσει και η επέκταση προς την Καλαμαριά, με την ολοκλήρωση της οποίας προβλέπεται να εξυπηρετούνται καθημερινά 313.000 επιβάτες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ